avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

HRISTOS A INVIAT!

As avea cateva intrebari legate de seuccesiune:
1. Am inteles ca in cererea de deschidere a succesiunii, la bunurile defunctului se va mentiona valorile acestora.Cine stabileste aceste valori?
2. Ce avantaje sunt daca deschiderea succesiunii se face recent de la data decesului?
3.Se poate merge la orice notar? Daca da, cum aflu care este mai avantajos? Sau care este onorariul notarial?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:54, 4 Aprilie 2010
1. Valorile le declarati dvs pentru bunurile mobile , iar la imobile notarul va verifica valorile in ghidul cu valorile orientative , special intocmit pentru notari.
2. In termen de 1 an de zile de la data decesului sunteti scutiti de taxa de succesiune! Dupa acest termen veti plati 1 % din valoarea bunurilor care alcatuiesc masa succesorala!
3. Va puteti adresa oricarui notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului! Onorariul vi-l calculeaza notarul in functie de valoarea masei succesorale!
Succes!
=D>
MULTUMESC FRUMOS pentru raspunsul prompt.

Va mai deranjez cu o intrebare:

As dori sa stiu daca eu sau mama mea putem vinde inainte de succesiune, autoturismul defunctului? Daca da, cum se procedeaza.

Nu puteti dispune in nici un fel de bunurile defunctului , deci nu puteti instraina masina pana nu dezbateti succesiunea!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu notarial ptr mostenire ghicaadrian ghicaadrian as vrea sa stiu va rog cam care este suma pe care trebuie sa o platesc notarului pentru actele de succesiune pe o casa cu terenul aferent si teren extravilan (vezi toată discuția)
Succesiune mihaelllatya mihaelllatya Cam la cat pot ajunge cheltuielile in cazul unei succesiuni? Sau in functie de ce anume se poate estima o cifra ? (vezi toată discuția)
Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)