As avea cateva intrebari legate de seuccesiune:
1. Am inteles ca in cererea de deschidere a succesiunii, la bunurile defunctului se va mentiona valorile acestora.Cine stabileste aceste valori?
2. Ce avantaje sunt daca deschiderea succesiunii se face recent de la data decesului?
3.Se poate merge la orice notar? Daca da, cum aflu care este mai avantajos? Sau care este onorariul notarial?
1. Valorile le declarati dvs pentru bunurile mobile , iar la imobile notarul va verifica valorile in ghidul cu valorile orientative , special intocmit pentru notari.
2. In termen de 1 an de zile de la data decesului sunteti scutiti de taxa de succesiune! Dupa acest termen veti plati 1 % din valoarea bunurilor care alcatuiesc masa succesorala!
3. Va puteti adresa oricarui notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului! Onorariul vi-l calculeaza notarul in functie de valoarea masei succesorale!
Succes!
=D>
Succesiunea
flobos656
cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)