avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie acceptare mostenire

Dupa dezbaterea succesiunii, este normal ca declaratia de acceptare sa ramana la notar?Aceasta declaratie, mai este necesara in momentul iesirii din indiviziune sau a aducerii in masa partajabila a altor bunuri descoperite ulterior?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Este singurul mod de a continua discutia cu dvs. nu stiu din ce cauza nu pot opera cu tasta "Raspunde"
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
robertnelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: iceflower , utilizator 13:36, 6 Aprilie 2010
dupa dezbaterea succesiunii, notarul elibereaza certificate fiecarui mostenitor in parte, consemnind in acestea cota parte din bunurile care revin fiecaruia din ei, precum si eventualele declaratii de renuntare a unui/unora din mostenitori. in baza acestor certificate mostenitorii pot initia procedurii iesirii din indiviziune, fara a mai fi necesare alte documente. iesirea din indiviziune poate fi facuta pe cale amiabila sau prin intermediul instantei, fara a fi modificata cota parte stabilita de notar.
nu
buna ziua.
un exemplar al acestei declaratii ar fi trebuit sa va parvina dvs.
Declaratia de acceptare a succesiunii are un scop clar si face parte din procedura prealabila eliberarii certificatului de mostenitor.
Singurul efect pe care il produce este dat de consecinta eliberarii certificatului de mostenitor, atat.
Ulterior eliberarii certificatului de mostentior, nu va mai fi necesara declaratia de acceptare, mai mult, daca va solicita cineva (cel mai probabil o eventuala instanta) acest inscris, se va putea formula o adresa catre notarul public ce a emis certificatul de mostenitor in vederea eliberarii unei copii din dosarul succesoral.
Un exemplar al declaratiei de acceptare ramane in arhiva biroului notarial, un exemplar se trimite catre Registrul National de Optiuni Succesorale (RNOS) in care se inregistreaza declaratia si al treilea exemplar ar trebui sa va parvina dvs.
in cazul iesirii din indiviziune actul de care aveti dvs. nevoie pentru aceasta operatiune este certificatul de mostenitor emis de catre notariat
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
iceflower, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea aiurelu36 aiurelu36 Eu am inteles ca in termen de 6 luni trebuie mers la notar si declarat decesul ,si sa ne inregistram toti mostenitori,daca unul din mostenitori nu e trecut pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune 3my 3my buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament fara consensul mostenitorului UcraD UcraD Buna ziua,doresc sa stiu daca tatal meu poate sa vanda apartamentul propietate,fa avea semnatura mea.Mentionez ca mama este decedata iar eu facand actul de ... (vezi toată discuția)