avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... feadr masura 312
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

feadr masura 312

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pentru masura 312 trebuie sa faci dovada ca ai cei 30% cota de participare la finantarea unui proiect.


Cu stima
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 02:42, 21 Iunie 2010
Beneficiarul trebuie sa declare pe proprie raspundere ca va asigura cofinantarea
proiectului (vezi anexa 4.1) - asta scrie in Ghidul solicitantului:

[ link extern ]

Succes!
Nu trebuie sa faceti dovada in sensul de a detine acei bani intr-un cont la momentul depunerii cererii de finantare si nici mai tarziu deoarece finantarea este in regim de decontare . Rezulta ca mai intai cheltuiti din surse proprii si abia ulterior faceti cereri de rambursare pentru a primi cota parte din cofinantarea din fonduri publice. Puteti gandi fluxul de numerar pe 3 cereri de finantare , dar chiar si asa va trebui sa porniti cu un disponibil propriu mai mare de 30% din bugetul total al proiectului
Nu este cazul sa faceti dovada banilor la depunerea proiectului.
Avand in vedere ca finantarea nerambursabila se acorda pe principiul decontarii cheltuielilor efectuate solicitantul trebuie sa detine suma de bani (din surse proprii sau imprumutati) pentru plata lucrarilor/bunurilor/serviciilor cuprinse in proiect astfel incat sa poata deconta banii.
Nu va culcati pe o ureche, regulile s-au schimbat din nou in acest an la PNDR!

ESTE OBLIGATORIU sa se faca dovada asigurarii cofinantarii inainte de semnarea contractului de finantare! In lipsa acestei dovezi, contractul nu se incheie. Cei ce nu detin sumele necesare sau posibilitatea de a le imprumuta, risca sa suporte degeaba costurile intocmirii proiectelor!

Stimati sfatuitori care v-ati grabit sa raspundeti altceva, cititi mai intai dvs. documentele spre care-i indrumati pe cei ce intreaba, caci va faceti de râs.

DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE A
SOLICITANTULUI REFERITOARE LA ASIGURAREA
COFINANTARII PROIECTULUI

Solicitantul (nume, prenume/denumire) prin reprezentat legal (nume, prenume), declar ca voi asigura cofinantarea proiectului intitulat (titlul) si in cazul selectarii cererii de finantare din partea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit prin Programul National de Dezvoltare Rurala, voi prezenta in termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data confirmarii de primire a notificarii, dovada cofinantarii in vederea incheierii contractului de finantare.

Cofinantarea cheltuielielor eligibile va fi asigurata din urmatoarele surse prin documentele:

A Surse Proprii:

 Extras de cont bancar vizat şi datat de bancă cu cel mult cinci zile lucrătoare înainte de data depunerii, în cazul cofinanţării prin surse proprii (autofinanţare) sau prin certificate de depozit nominative şi dematerializate, cu o scadenţă mai mică sau egală cu trei luni faţă de data depunerii;
 Extras de cont bancar vizat şi datat de bancă cu cel mult cinci zile lucrătoare înainte de data depunerii, în cazul existentei unor surse de cofinanţare de tipul: granturi, sponsorizări, donaţii, însoţit de un document care să ateste sursa respectivă, emis de organizaţia care a acordat-o;
 Extras de cont bancar şi Formularul de achiziţie titluri de stat, emise şi vizate de bancă,în cazul cofinanţării prin titluri de stat cu o scadenţă mai mică sau egală de trei luni faţă de data depunerii;
 Extrasul liniei de credit datat cu cel mult cinci zile lucrătoare faţă de data depunerii şi Contractul de credit vizat de bancă, în cazul cofinanţării prin linie de credit cu o valabilitate de un an faţă de data lansării cererii de proiecte, deschis la o bancă.

B Imprumuturi:

 Scrisoare de confort (certificat de confirmare de fonduri) cu o valabilitate de 120 zile de la data emiterii.

In cazul in care nu prezint documentele care dovedesc capacitatea si sursa de cofinantare cunosc si consimt neincheierea contractului de finantare.


Reprezentant legal, Data
Nume Prenume
Semnatura si Stampila
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru studenti corsalex corsalex Buna seara, Am 21 ani, sunt student in anul 2 la Inginerie Mecanica si Electrica si as vrea sa stiu daca as putea obtine fonduri europene nerambursabile si ... (vezi toată discuția)
Fonduri ue nerambursabile fara cofinantare eu_alexu90 eu_alexu90 Buna ziua sunt interesat sa imi deschid o pastravarie am tot citit pe aici mai multe topicuri si tot nu sunt foarte lamurit de aceea am facut aces post ,sper ... (vezi toată discuția)
"fonduri europene" practic inaccesibile cesna1001 cesna1001 Buna,ma numesc Florin si am depus un proiect pe masura 121 si a fost selectat.Apoi am discutat cu bancile pentru cofinantare,nici una nu se baga decat cu ... (vezi toată discuția)