avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prenatal in somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prenatal in somaj tehnic

Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 6 Aprilie 2010
Prenatalul este un concediu medical .nu are cum anula o decizie...pe perioada lui cim e suspendat.
Conform art 56 lit d / Codul Muncii contratctul individual de munca este suspendat pentru perioada de somaj tehnic,insa daca a intervenit o alta cauza de suspendare, in speta un concediu medical,angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii pentru somaj tehnic,urmand ca de la aceeias data sa opereze noua cauza de suspendare.
referenta:
Cred ca ati vrut sa scrieti "art.52(1), lit.d)" din Codul muncii.
tudorvaleriu:
Multumesc pentru corectie,aveti dreptate ca intotdeauna, eu eram cu gandul la noile modificari ale art 56 "d" dinCodul Muncii,care da batai de cap pana si celor de la ITM.
Insa as fi interesata daca sunteti de acord cu punctul meu de vedere in ceea ce priveste subiectul ce face referire la suspendarea mentionata de hela
hela a scris:

Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va multumesc anticipat!


Concediu medical nu poate anula o decizie de suspendare in baza art.52 alin.1 lit. d C.mun.
In cazul dvs, angajatorul trebuie sa emita o decizie de incetare a suspendarii si reluare a a ctivitatii, urmand apoi sa intrati in concediu medical.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj tehnic? maryang maryang Se poate da adeverinta medicala pt. spital pt. un salariat aflat in somaj tehnic? Ce implicatie are un concediu medical in somaj tehnic? (vezi toată discuția)
Ce are prioritate concediul fara salar sau concediul medical? cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog sa imi spunei daca un angajat al unei societati comerciale se afla in concediu fara salar (si cim este suspendat) si se imbolnaveste in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical versus concediu fara plata asociatiamariacastelana asociatiamariacastelana Buna ziua. Daca o angajata este in concediu fara plata cu acordul partilor si aduce concediu medical dupa ce este deja in concediu fara plata se face incetarea ... (vezi toată discuția)