Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna ziua,
in luna octombrie 2009 mi-am dat demisia si am intrerupere 4 luni intre vechiul loc de munca si actualul.Sunt insarcinata si pana la nastere copilului nu fac cele 12 luni de contributie la stat.Pot plati pt cele 4 luni contributia la stat ca persoana fizica?
Pot beneficia de indemnizatia pentru crestera copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:52, 6 Aprilie 2010
nu puteti platii retroactiv si nici ca pers fizica
crisv a scris:

nu puteti platii retroactiv si nici ca pers fizica

am inteles ca trebuie sa ma duc la casa de asigurari de care apartin si pot face contract. Se plateste 5.5%(lunar) din salariul minim pe economie +penalitati(retroactiv).
cica s-a mai intamplat si altor persoane si a functionat.
1. Asta se face pentru a fi asigurat la Sanatate.
2. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiei la sanatate sau la pensie ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii (salarii, venituri din activitati independente-comerciale, venituri din activitati agricole).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului amy_ amy_ pentru a obtine indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani trebuie sa ai 12 luni cotizate la stat, dar trebuie sa fie la o singura societate si fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ina_2011 Ina_2011 Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)