avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salariu

Buna ziua,am si eu o intrebare catre cineva care se pricepe sau s-a mai lovit de o problema asemanatoare.Am lucrat la o firma de catering cu contract de munca pe termen nelimitat.Pe data de 15 decembrie 2009 am fost anuntati verbal sa plecam acasa,si ne vor anunta ei cand v-om incepe treaba.Pe data de 1 februarie 2010 am fost anuntati ca sa emis o decizie de incetare am muncii si bagarea in somaj.intrebarea mea este: este mormal si corect sa imi cer salariul pe perioada cat am fost acasa? adica 15.12.2009-01.02.2010 tinand cont ca eu eram inca angajat la firma in aceasta perioada. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 09:28, 7 Aprilie 2010
daca nu ati lucrat , cum sa cereri salariul?
Salariul reprezinta tocmai contraprestatia pentru munca depusa.
law72ro a scris:

daca nu ati lucrat , cum sa cereri salariul?
Salariul reprezinta tocmai contraprestatia pentru munca depusa.

Pai si toata perioada cat am stat acasa nu aveam nici un drept salarial ?
Presupun ca ptr perioada cat ati stat acasa firma v-a pontat cu concediu fara plata.
Dar dvs trebuia sa fi semnat o cerere de fara plata. Probabil ca firma nu a facut acest demers si v-a pontat din oficiu ca fiind in concediu fara plata. Nu este OK asa. Trebuia sa existe o cerere a dvs.

Este adevarat ca erati angajat al firmei, dar la fel de adevarat este ca in acea perioada nu ati muncit. Incercati sa aflati amanunte de la firma despre acea perioada (cum apareti in pontaj).
Sper ca firma sa nu fi facut niste cereri de fara plata pe care sa le fi semnat altcineva!
Am sunat la contabilitate si se pare ca nu este nici o cerere facuta de concediu fara plata.
Salariul se datoreaza de catre angajator tuturor salariatilor care au prestat munca in conditiile contractului individual de munca.
Daca ati stat linistit acasa o luna si jumatate si nu ati lucrat pentru angajator ce salariu credeti ca va datoreaza.
Apropo credeti ca are bani si nu vrea sa va plateasca, macar a intreprins demersurile ca sa luati somaj ceea ce sincer nu multi angajatori se gandesc sa o faca.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata MARIA7 MARIA7 Buna ziua, Sunt angajata la o firma privata si acum am descoperit ca pe perioada 01.10.2009-21.10.2009 firma refuza sa ne plateasca din motive ca nu are cum ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a respectat contractul de munca bogosianu bogosianu Nu mi-a platit contributiile datorate, la fondul asigurarilor sociale de stat si fondul asigurarilor de sanatate.M -a trecut in concediu fara plata fara ca eu ... (vezi toată discuția)
Munca in concediu de ingrijire copil cami e cami e Buna Ziua, Sunt in concediu de ingrijirea copilului pana la 2 ani si vreau sa precizez ca am avut mai multe locuri de munca inainte de a intra in acest ... (vezi toată discuția)