avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
Intr-adevar, spinoasa problema. Din nefericire nu puteti face mare lucru, deoarece dreptul la greva (bineinteles, greva in conditiile legii) este garantat. Cert este ca, daca tot nu s-a predat materia respectiva, ea nu ar trebui sa intre in programa pentru teste.

Mie personal mi se pare inadmisibil ce fac profesorii acum, dar asta e alta discutie.
intradevar este inadmisil ce se intampla.Acum se pare ca vor sa recupere o parte din materie sambetele si duminicile.Adica 7 zile pe saptamana din 7 sa invete de la 13.30 la 19.30, zi de zi. Un a angajator are voie sa nu respecte repausul saptamanal al angajatilor?Nu da amenda la controlul ITM-ului?Copiii astia sunt catalogati ca roboti. Plus ca mai au de dat si tezele pe semestrul asta si pe 4 si pe 12 au testare nationala cu materia din cls.V-VIII. Asa din mers se vor da toate aceste teze si testari.CE a ajuns invatamantul.Cum isi bate toata lumea joc de copii!
Ma indoiesc ca se va ajunge la a tine ore 7 zile din 7, nu este nici macar sanatos, daramite eficient.
Sunt în aceeași situație cu dvs., am un copil în cls.a VIII -a , copiii noștri și noi, părinții suntem victimele colaterale ale acestei greve a profesorilor, dar din pacate ei au dreptate, exista o lege a salarizarii pe care legislativul a dat-o fara sa verifice daca poate fi pusa in aplicare.
Chiar daca au dreptate nu trebuia sa procedeze asa, pentru ca nu fac altceva decat sa afecteze negativ elevii.

Alte discuții în legătură

Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)
Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)