avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva din invatamant pt. copiii din an terminal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva din invatamant pt. copiii din an terminal

Copilul meu este cls.VIII la o scoala din Buzau.dupa 12 martie nu au mai mers la ore, caci este greva.Saptamana asta este vacanta.Pe 5 si 11 Mai au de sustinut teste nationale la romana si matematica.Teste care reprezinta 25 % din media de intrare la liceu.La unele scoli, in oras sau la tara,in judetul Buzau, s-au tinut orele, deci s-a predat materia care li se va da la aceste teste.La scoala copilul meu nu s-a predat materia din luna respectiva.Este legal sa abuzeze in modul acesta de copiii?Am vorbit cu un profesor sa intreb daca se va recupera materia din acesta luna,pierduta, si mi s-a spus ca ei vor sa inghete anul, nici nu poate fi vorba de recuperat materia.
Ce putem face noi ca si parinti in situatia de fata?
1. Pentru ca posturile cu concursuri "pe bune" se dau pe spaga si pile... pe bune.
2. Pentru ca materia este la fel de idioata ca cine o invata, neavand legatura cu piata muncii.
Cam de asta nu se duce lumea la buget. Si salariile sunt mici, dar pe masura cunostintelor celor angajati cel mai adesea.
N-am nimic cu bugetarii, ci cu spagarii, care nu sunt cei care vor suferi din aceste reduceri, fiindca au de unde, si nici nu vor fi cei disponibilizati.

P.S. Off topic, dar spre exemplu, si din experienta vorbind, nici unul din diversii agenti ai institutiilor statului, politisti, procurori, un judecator penal, la care am cautat dreptate, nu merita sa fie angajati, ci sa fie puscariasi. Despre profesori am afirmat deja ca n-am avut nevoie (in scoala). Cu timpul pierdut in scoala si banii alocati de la buget eram expert acum in materiile care ma intereseaza daca ma duceam la pregatire.
Ultima modificare: Luni, 31 Mai 2010
w0lfshad3, utilizator
Despre profesori am afirmat deja ca n-am avut nevoie (in scoala). Cu timpul pierdut in scoala si banii alocati de la buget eram expert acum in materiile care ma intereseaza daca ma duceam la pregatire.



Fireste. De ce sa avem nevoie de scoala, cand mult mai repede este de manevrat un nestiutor decat un om care are cat de cat o gandire formata si prin educatia data de scoala. Si de ce nu v-ati dus la pregatire, daca tot ati pierdut vremea prin scoala. Desfiintati educatia. Desfiintati spitalele, teatrele etc. Nu vem nevoie de bugetari, avem nevoie de privati 100%, ca sa-si consume ce produc ei. De sectoare bugetare d-astea nu avem nevoie.
Am fost si la pregatire, tocmai ca sa acopar gaurile care mi le-a facut scoala. Am zis deja <daca mi se alocau mie banii din buget, nu profesorilor>, ca sa-i dau eu cui profesor vreau, si cand am zis asta, am si mentionat, prin tichete de educatie. Nu-i o idee chiar asa de emancipata...

Pana acum nici un organism de control sau justitie nu mi-a servit control si justitie. Intr-adevar, nu am nevoie de ei sa protejeze infractorii.

Aviz MAI. Nu mai protejati infractorii!

P.S. Opinia mea e ca n-au iesit destui pe 31 fiindca e coruptia adanc inradacinata in sistem, si cei care au dat spaga solidarizeaza bineinteles cu cei care au luat spaga, evident, si aia nu fac greva fiindca au din ce trai, adica din spaga =D>
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
w0lfshad3, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
Avand in vedere ca subiectul topicului este altul , iar discutia se poarta pe un alt subiect consider ca acest topic trebuie inchis ..astfel incat , sa se evite stergerea mesajelor postate care nu au nicio legatura cu acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)
Greva parinti scoala cu televiziune buna ziua, pentru a protesta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 GREVA PARINTI SCOALA CU TELEVIZIUNE Buna ziua, Pentru a protesta fata de abuzurile pe care un copil cu CES care agreseaza ceilalti copii din clasa dar care ... (vezi toată discuția)