Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire al copiilor si nepotilor

,
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
amona27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:20, 7 Aprilie 2010
.
amona27, utilizator
Singurul act mai sigur ar fi contractul de intretinere. Asta inseamna ca parintii dvs. sa incheie cu dvs. un contract de vanzare-cumparare in care nu platiti un pret in bani, ci intretinere ( ingrijire, alimente etc.) pt restul vietii lor.
Acest contract nu este asimilat donatiei si nu poate fi atacat de mostenitorii rezervatari. In schimb, vanzatorii pot solicita in instanta rezilierea pt neindeplinirea obligatiei de intretinere.
Le da si lor o siguranta ca aveti grija de ei, pun si la adapost mostenirea.

In rest, orice act (chiar si vanzare-cumparare pura si simpla, care poate fi asimilata donatiei si atacata in temeiul simulatiei) se poate ataca, cu atat mai mult testamentul.
intelesesem ca parintii au decedat si ei. scuze
.
amona27, utilizator
@gi-jane
Nu e nici o problema, oricum nu s-a inteles daca sunt in viata pana nu s-a mentionat acest lucru.

@amona27
Oricum, e greu de crezut ca parintii dvs. vor deceda in acelasi timp, sa se faca o singura dezbatere succesorala. Cel mai probabil vor deceda pe rand, si atunci sotul supravietuitor isi pastreaza jumatatea lui din bunurile comune, doar cealalta jumatate ar intra in masa succesorala si s-ar imparti in 2 (1/4 sotul supravietuitor, din restul de 3/4: jumatate nepotul de 28 ani si jumatate dvs.)

Oricum, cea mai buna solutie ramane contractul de intretinere, pe care il recomand cu caldura.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)