avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane la intretinere

Buna ziua!Am si eu o nelamurire:prietenul meu doarme la mine din cand in cand insa este trecut la intretinere la el acasa.ce masuri pot lua in cazul in care va fii trecut si la mine la intretinere caz in care el va figura in 2 locuri.nu cunosc regulile si ma intreb cu ce pot dovedii eu ca am dreptate?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:33, 17 Aprilie 2010
In momentul de fata inteleg ca nu aveti probleme, doar ca va puneti intrebarea ce s-ar intampla daca....? Ce va face sa credeti ca va fi trecut la intretinere in asociatia Dv.?
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
elga50, moderator
La fel am patit si cu prietena fratelui meu pana ce sa mutat in final la mine.Ma ameninta ca-l va trece la intretinere pentru ca il vad pe aici.M-au pus sa aduc dovada ca e trecut la el dar tot nu ne lasa in pace.ei vor ori sa-l treaca ori sa nu mai vina deloc in vizita.
Asociatia Dv. nu are nicio legatura cu asociatia prietenului Dv. Nu in privinta facturilor. Deci nu are de ce sa va ceara adeverinta ca nu plateste sau plateste acolo.
Acum, ce prevede legea, nu gargaunii din capul administratorului sau cui v-a amenintat:
- daca prietenul Dv. locuieste la Dv. mai mult de 15 zile pe luna, atunci va fi trecut la intretinere, dar numai pe baza declaratiei Dv.
- daca numai doarme cateva nopti intr-o luna, administratia nu poate dovedi ca el locuieste acolo. Va voi da articolul de lege, singurul in legatura cu acest subiect, altceva in lege nu este specificat nimic:
HG.1588/2007 cu norma metodologica de aplicare a Legii 230/2007 Legea infiintarii, organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari, la
Art.17
Comitetul executiv
.............
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;
va multumesc frumos! acum stiu ce am de facut.sa aveti o zii superba!
in momentul in care va fi pus la calculul intretinerii, primul pas este sa faceti contestatie scrisa la calculul intretinerii in termenul de 10 zile de la afisarea acesteia. un alt pas ar fi sa aduceti o adeverinta de la asociatia prietenului dvs prin care sa ateste ca plateste intretinerea acolo.
as mai da inca o solutie, ca reactie ostentativa la reactia ostila a celor care sustin ca prietenul dvs locuieste "mai mult de 15 zile lunar" la dvs ... sa va spuna administratorul cine sint cei care vad ca prietenul dvs intra la dvs pentru ca sa mereti impreuna la usile lor pentru a-i anunta sfirsitul vizitei acestuia in apartamentul unde locuiti ;)

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Bawer Bawer Buna ziua Am o mica problema cu cei de la asociatie. imi trec persoane dupa bunul plac. In apartament locuieste o persoana iar eu ma trezesc cu 2-3. ce este ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)