avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tergiversare cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tergiversare cercetare penala

Am depus o plangere penala de la inceputul lunii octombrie 2009. Pana in prezent, ofiterul care se ocupa cu cercetarea penala nu m-a audiat decat pe mine, in luna ianuarie. Pe cei impotriva carora am depus plangerea penala nu i-a audiat nici pana in prezent,motivand ca nu se prezinta la audieri. Intamplator, stiu ca daca sunt convocati de 2 ori si nu se prezinta, a 3-a oara pot fi adusi cu mandat de aducere. Credeti ca este cazul sa sesisez tergiversarea cercetarii? Si daca da, cui?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 21:24, 9 Aprilie 2010
Solicitati organului de cercetare penala explicatii cu privire la lipsa audierii faptuitorilor in cauza. Daca vedeti ca nu va da un raspuns logic, depuneti o plangere la seful serviciului de investigatii criminale din cadrul careia face parte organul de cercetare penala prin care sesizati aceasta tergiversare. Daca nu se va face nimic nici in aceasta situatie, sesizati procurorul de caz. ;)
Multumesc!
In primul rand : este foarte posibil ca persoana sau persoanele pe care le-ati reclamat sa nu se prezinte niciodata. Ce ar insemna asta? Ca moare dosarul in nelucrare? NU! Se poate incepe urmarirea penala si pot fi dati in urmarire locala sau generala! Daca exista indicii ca se sustrag de la cercetare atunci ofiterul care instrumenteaza cazul este obligat sa-i solicite procurorului aprobarea inceperii urmaririi penale!
Cora v-a sfatuit foarte bine!=D>
Succes!
:luck:
Organul de urmarire penala daca face dovada citarii in mod legal a celor reclamati,poate continua cerecetarile retinand lipsa de interes a persoanelor respective.
Urmati sfaturile d-nei avocat Capota si sesizati organele in drept pentru a se lua masurile procedurale care se impun.
Calea cea mai directa ,sigura si cu rezultat este sa faceti plangere direct la procuror intrucat conform art 276 c.p.p. tergiversarea este in competenta directa a procurorului de supraveghere.Daca depuneti plangerea la politie ei sunt nevoiti sa o inainteze la parchet pentru a fi solutionata si...se pierde timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
Coruptie in politie ContSters126274 ContSters126274 Intr-un dosar penal,organul de cercetare penala are voie sa lase partile sa schimbe documentatia din dosar? In cazul asta,ce se poate face? Organul de ... (vezi toată discuția)
Ce presupune calitatea de inculpat Roman85 Roman85 AM PRIMIT O CITATIE IN CARE SE SPUNE ASA SUNTETI CHEMAT LA CAMERA 34 POLITIA MUNICIPIULUI BRAILA BIROUL DE INVESTIGATII CRIMINALE IN CALITATE ... (vezi toată discuția)