Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OP pentru instituirea unui sechestru judiciar?

Se poate cere instituirea unui sechestru judiciar pe un imobil, pe calea ordonantei presedintiale, (persoane fizice nu SC) in cazul in care inca nu exista o actiune pe rol..ea urmand a fi depusa intrun termen apropiat?
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 12:39, 12 Aprilie 2010
O parere ? Un punct de vedere? :coffee:
parerea mea ca nu se poate.
art. 598 cod poc civ, trebuie sa existe un litigiu pe fond.
cererea de instituire a sechestrului judiciar se judeca cu urgenta si precadere.
Dar avem si exceptii de la regula existentei unui proces asupra fondului.
Asta am avut in vedere cand am intrebat daca ptr. insituirea unui sechestru judiciar (chiar mai inainte de a avea un litigiu pe rol) se poate folosi calea ordonantei presedintiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de sub sechestru? Irina S. Irina S. Daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita ptr. despagubirile civile acordate de catre instanta penala, obligatie care a fost garantata prin luarea ... (vezi toată discuția)
Instituire sechestru asigurător prin ordonanță președințială. este admisibilă o astfel de cerere? ergisela ergisela Va rog mult sa-mi raspundeti daca pot sa solicit pe cale de ordonanta presedintiala infiintarea unui sechestru asiguratoriu. Este admisibil? Va multumesc (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator Borza Borza Buna pot sa fac o cerere de sechestru asigurator imobil in conditiile in care am o plangere penala aflata in faza de cercetare penala si in care m-am ... (vezi toată discuția)