avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs . Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs . Stabilire paternitate

O persoana este chemata in judecata pentru stabilire paterinitate.
S-a prezentat in instanta la judecatorie si a declarat ca nu este tatal minorului. L-a expertiza de stabilire paternitate nu s-a prezentat. Instanta a admis actiunea motivand ca neprezentarea la expertiza echivaleaza cu recunoasterea. Impotirva acestei hotarari reclamanta a fosrmulat apel pentru ca paratul nu a fost obligat la plata cheltuielilor de intretinere minor. Apelul a fost admis. Impotriva hotararii de apel a formulat recurs paratul aratand ca el nu a stiut ca trebuie sa se prezinta la expertiza si ca el nu este tatal minorului. Se va admite proba cu expertiza?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:57, 12 Aprilie 2010
POSIBIL SA SE ADMITA RECURSUL, SI SA CASEZE CU TRIMITERE SPRE REJUDECARE LA INSTANTA DE APEL SAU LA FOND.
Pai eu stiu ce anume a fost instiintat paratul si cum?
Trebuie vazut din dosar cum i s-a pus in vedere paratului, daca acesta a fost prezent in instanta etc.
Sigur, e cam tras de par atata timp cat el nu a apelat sentinta...

Expertiza nu se admite in recurs, ori se caseaza, ori se respinge recursul.

:offtopic: Va rog nu mai redactati mesaje intregi cu majuscule, multumesc. E impotriva regulamentului si mesajul e greu de parcurs... in plus, creeaza impresia ca ati tipa la ceilalti useri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel civil Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca in cazul in care ambele parti procesuale (reclamant si parat) depun apel impotirva unei sentinte, la date diferite, dar in termen legal, al carui apel se ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)