Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

calitatea constructiei la casa cumparata

Buna ziua,

Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de vicii tehnice legate de hidroizolatie, termoizolatie si altele. Practic, repar de ceva timp tot ceea ce ar fi trebuit sa functioneze perfect.

In actul de vanzare-cumparare nu am prevazut o perioada de garantie. Exista vreun mod in care pot fi despagubit de vanzator pentru aceste vicii ascunse? Am cumparat de buna credinta si mi-a spus ca lucrarea este ok dpdv calitate. Ce pot face, care ar fi demersurile?

Casa a fost cumparata, contractand un credit de la banca, deci este ipotecata.

Multumesc frumos,

George
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
george_x, utilizator
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 20:29, 14 Aprilie 2010
Din pacate nu.
Daca imobilul ar fi fost nou executantul putea fi tras la raspundere, prin contract de vanzare cumparare a unui imobil vechi v/ati asumat riscul.
QCERT a scris:

Din pacate nu.
Daca imobilul ar fi fost nou executantul putea fi tras la raspundere, prin contract de vanzare cumparare a unui imobil vechi v/ati asumat riscul.

n-am spus nicaieri ca ar fi vechi. imobilul nu l-a mai locuit nimeni inainte, l-am cumparat la finalizarea constructiei.
Legea prevede ca garantia minima este de 1/10 din durata de viata a unui produs.
In cazul constructiilor, durata de viata este de 50 ani, dar nu vanzatorul este vinovat.
Daca stii prestatorul, reclamati laOPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea constructiei la o casa cumparata george_x george_x Buna ziua, Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de ... (vezi toată discuția)
Cladire cu vicii de constructie atakiki atakiki Buna ziua, Acum 1 an de zile, eu si inca 7 vecini am cumparat apartamente intr-un imobil din aproprierea Bucurestiului. Proprietarul ne-a dat o garantie a ... (vezi toată discuția)
Constructor de rea credinta gabi_75 gabi_75 Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema destul de delicata. In ianuarie 2008, am cumparat un apartament intr-o vila de la marginea Bucurestiuluide la ... (vezi toată discuția)