avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ?

va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic altceva , la intabulare mi se cere actul de proprietate al terenului , dar pe vremea cand tatal meu a primit pamantul mostenit de la parintii lui nu se faceau acte de proprietate si eu nu stiu daca exista un alt act care sa ateste provenienta acestiu teren . va rog sa-mi spuneti ce alt act care sa substituie actul de proprietate , pot sa folosesc la vanzare.
Cel mai recent răspuns: ovidiu 78 , utilizator 17:48, 26 Noiembrie 2021
nu exista nici un alt act care sa se substituie tiltului de proprietate.. erau emise candva niste procese verbale de punere in posesie pana la emiterea titluluid e proprietate si probabil in baza acelui va fost trecut terenul in certificatulde mostenitor.. in orice caz, opinia mea este sa consultati si in legatura cu vanzarea si in legatura cu actele ce le aveti un avocat din zona unde va aflati care va poate indruma si ajuta cum sa procedati
Daca nu aveti un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991, 1/2000 sau 247/2005, nu veti putea intabula terenul respectiv.
Titlul de proprietate se emite in baza unei cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, formulate in baza uneia din legile enumerate mai sus (ultima zi: 30.11.2005). In certificatul de mostenitor obtinut de dvs. de pe urma tatalui, se face mentiune la acest teren? Daca da, in baza carui act (un notar nu putea include respectivul teren in CM in lipsa unui act care sa faca dovada dreptului de proprietate pentru tatal dvs - cel putin asa ar fi fost normal).
cand s-a facut succesiunea tatalui meu , neavand un act de proprietate am scos de la primaria unde este inregistrat terenul , o adeverinta de rol.
puteti promova o actiune in instanta prin care sa cereti sa se constate uzucapuinea.
Este adevarat ca nu se poate inscrie in cartea funciara dreptul de proprietate fara a se atasa documentatiei si actul care a stat la baza emiterii certificatului de mostenitor (in cazul de fata, o adeverinta de rol), dar o eventuala vanzare a imobilului se poate perfecta fara probleme. Se poate solicita fara probleme Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliara eliberarea unui certificat de sarcini (in baza certificatului de mostenitor, a certificatului privind atestarea posesiei exercitat sub numele de proprietar si a documentatiei cadastrale), iar notarul poate incheia contractul de vanzare-cumparare fara probleme, iar imobilul va fi inscris in cartea funciara in baza acestuia, direct pe numele cumparatorului.

Alte discuții în legătură

Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)