avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta haznalelor de constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta haznalelor de constructii

vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de beciul lui m-a amenintat cu garda de mediu. poate face asta? si cam cat sunt amenzile?
Cel mai recent răspuns: Miha Bota , utilizator 13:55, 3 August 2020
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vezi ordinu expus mai sus si citeste bine art. 34 al prezentului ordin. bafta.
Buna ziua .
Postez articolul 34 din acest Ordin :
,, Îndepărtarea apelor uzate menajere provenite de la locuinţele neracordate la un sistem de canalizare se face prin instalaţii de preepurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie să fie proiectate şi executate conform normelor în vigoare şi amplasate la cel puţin 10 m faţă de cea mai apropiată locuinţă; instalaţiile se întreţin în bună stare de funcţionare; vidanjul se va descărca în cea mai apropiată staţie de epurare a apelor uzate."
Observati ca acest ordin prevede instalatie de preepurare sau fosa septica vidanjabila .
Colegul a intrebat de distanta minima de o locuinta pentru o hazna ( care este colectoarea si a apelor menajere si a mizeriilor unei locuinte ) .
Ne poate cineva lamuri , care e pana la urma distanta minima pentru o
hazna ?
Hazna,este ilegal sa mai faci pentru ca toate mizeriile (streptococi fecali,plus alte mizerii)ajung in panza fratica si o bei tu si vecinii.
Poti sa o faci dar sa stii pe urma la ce te expui pe tine si pe vecini,este ilegal sa mai faci HAZNA.
legal este o fosa vidanjabila sau o mini statie de epurare.
Buna ziua. Eu asi dori sa stiu daca trebuie sa fac fosa septica vitanjabila la 10 m fata de vecinul din dreapta atunci nu mai sunt la 10 m fata de vecinul din stanga deoarece am frontul stradal mic. Cum ramane cu cei wim. Eu vreau sa fac fosa in fata casei pentru a o putea goli mai usor. Deci ce distanta sa respect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Haznaua vecinului flo_09_ct1 flo_09_ct1 Buna ziua, vecinul meu detine o hazna la aproximativ 1 m de hotarul meu, de asemenea la circa 60 cm fata de hotarul vecinului eu detin un beci cu peretii din ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt in procedura de obtinere a unei autorizatiei ... dragos980 dragos980 Buna seara, sunt in procedura de obtinere a unei autorizatiei de construire pt o locuinta unifamiliala in Sinaia intr-o zona unde nu exista ... (vezi toată discuția)
Distanta intre vecini pt o hazna danatmd danatmd va rog ,sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu distanta dintre vecini de a sapa o hazna. care este distanta dintre casa lor si locul unde pot sapa o hazna. ... (vezi toată discuția)