avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... revenire contract de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

revenire contract de leasing

Revin cu aceeasi intrebare de ieri, poate astazi cineva stie raspunsul.

La 9.02.2009 se incheia un contract de leasing intre societatea numita P si persoana particulara T.V.pe o perioada de 12 luni. Ratele au fost achitate la timp in decursul primelor 11 luni, achitandu-se chiar si primele rate in avans. In luna ianuarie 2010, TV este plecat din tara pentru o perioada mai lunga, se emite de P factura proforma la data de 28.01.2010, scadenta la 8.02.2010, pe care TV nu o achita in termen nefiind in tara. La sosirea in tara achita factura, i se mai comunica inca doua facturi reprezentand penalitati, pe care le achita si este chemat la firma P cu masina pentru montarea sistemului GPS (o mare farsa doar sa vina la firma). Lasa masina la firma P pentru montarea GPS-ului si intreaba dupa cateva zile cand sa vina s-o ia. I se raspunde ca masina a fost oprita pt. neplata la timp a facturilor si pentru a-i fi data inapoi, urmeaza sa se incheie un alt contract, pentru inca 50% din valoarea masinii (la aceasta data achitata fiind).
Precizez ca in contractul incheiat intre parti nu este stipulata o asemenea cauza de incetare a contractului initial si incheierea unui alt contract cu plata a 50% din valoarea ratelor de chirie platite in avans, decat pentru nepreluarea masinii conform contractului de livrare dintre dealer si TV(nu firma de leasing). Firma stipuleaza in contract doar aplicarea de penalitati/ zi de intarziere, penalitati pe care TV le-a achitat.
Intrebarea era: cum ii poate determina pe cei de la firma P sa-i dea masina?
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 01:48, 15 Aprilie 2010
Actionati in instanta firma de leasing si solicitati anularea dispozitiei de reziliere unilaterala a contractului (pentru nerespectarea conditiilor in care devine operanta rezilierea) precum si repunerea partilor in situatia anterioara.
Invocati si modul abuziv in care s-a realizat reposesia bunului (fara proces verbal de predare primire).
Puteti solicita instantei sa dispuna si o expertiza tehnica contabila la sediul societatii de leasing cu obiectiv constatarea faptului ca platile au fost efectuate in termen si nu exista motive legale de reziliere. De obicei astfel de expertize scot la iveala faptul ca utilizatorul a achitat mai mult decat cuantumul ratelor stabilite.
Aduceti vorba despre probabila clauza din contract de solutionare pe cale amiabila a litigiilor dintre locator si utilizator.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters84518, utilizator
Daca T.V. nu a platit doua facturi consecutive, absolut legal poate sa-si ia adio de la masina sau sa accepte cei 50% daune. Daca e vorba doar de o factura neachitata, P nu poate rezilia unilateral contractul de leasing...sau poate dar nu conform legii si aici interveniti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de leasing Mihaela Hornea Mihaela Hornea La 9.02.2009 se incheia un contract de leasing intre societatea numita P si persoana particulara T.V.pe o perioada de 12 luni. Ratele au fost achitate la timp ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui contract de lesing auto nicolau viorel nicolau viorel La data de 28.02.2008 am incheiat cu o firma de leasing un contract pentru achizitionarea unui autoturism, cu avans 30% si fara rata reziduala, pt. o perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare auto in contextul unui contract de novatie Iuliana_V Iuliana_V Buna seara, In 2008 parintii mei au incheiat un contract de novatie cu o societate de leasing si un firnizor de automobile. Mentionez ca masina a fost ... (vezi toată discuția)