avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit la banca

Buna ... ma numesc Marius si acus 2 ani de zile am lucrat la o firma si am vrut sa scot un credit de la o banca. Am fost trecut in concediu fara salar timp de 3 luni, perioada in care mi s-a facut un act aditional la cartea de munca si mi s-a modificat functia si salarul in cartea de munca de la minim pe economie la 3800 ron. Dupa 3 luni s-a modificat iar cartea de munca la minim pe economie si la alta functie. In aceasta perioada am primit de la o banca un credit de nevoi personale fara ipoteca , fara girant. Acuma dupa 2 ani am ajuns in faza in care nu mai am posibilitatea sa imi achit ratele. ce mi se poate intampla daca se ajunge la executare silita? Eu sunt in concediu de paternitate , nevasta mea nu lucreaza si pe numele meu nu am decat o masina care valoreaza 300 euro. Este ceva ilegal ce s-a modificat cu cartea mea de munca sau a fost o gresala din partea bancii ca nu a verificat si fisa fiscala? Este caz penal?
Cel mai recent răspuns: MariusOvidiu , utilizator 20:21, 13 Aprilie 2010
Nu se mai pune problema conditiilor in care ati obtinut creditul, atata timp cat banca se presupune ca a verificat toate datele, deci nu poate fi nimic penal.
Problema este de recuperare a datoriei.Momentan, mai lucrati undeva, sau traiti din ajutorul social si CIC?
nu lucrez nicaieri,sunt in concediu de paternitate
Ce valoare are creditul?
Oricum, atat indemnizatia de crestere a copilului cat si banii pt. concediu de paternitate nu sunt supuse popririi, pentru ca nu sunt banii dv, sunt banii copilului.
Vor urma cateva sicane in scris din partea bancii sau printr-o firma de recuperare, si daca nu sunteti solvabil, se vor potoli.
ceditul este 26000 ron , eu am platit pana acuma 500 ron pe luna timp de 2 ani jumate. Am pe numele meu o masina. Poate banca sa imi ia masina daca nu mai platesc ratele? Creditul este de nevoi personale, fara girant, fara ipoteca
daca peste 2 ani cand mi se termina concediul de paternitate am sa ma angajez din nou poate banca sa imi retina din salar? sau poate sa ramana datoria copiilor mei?

Alte discuții în legătură

Credit neplatit Mihai16 Mihai16 Buna ziua. As avea si eu nevoie de un sfat sau de cam ce ar trebui sa fac in legatura cu un credit de nevoi personale la Banca. Anul trecut in octombrie am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant chertifionut chertifionut Buna ziua, am si eu o problema cu o banca ca si girant. Acuma 1 an am girat un asa zis prieten. Dupa jumatate de an am aflat ca nu si-a mai platit ratele. Am ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera si executare silita Talida Covaci Talida Covaci Buna ziua, Poate sa ma lumineze cineva cum se petrec lucrurile in urmatoarea situatie? In anul 2008 sotia face un imprumut de nevoi personale, fara ... (vezi toată discuția)