avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu girant

Buna ziua, am si eu o problema cu o banca ca si girant. Acuma 1 an am girat un asa zis prieten. Dupa jumatate de an am aflat ca nu si-a mai platit ratele. Am incercat sa il contactez dar nu am mai reusit sa dau de el. Astazi a venit un plic de la o firma de recuperari, in plic este o somatie de plata, o copie dupa actul intocmit la banca (unde am fost girant). Intrebare, poate sa imi puna oprire pe salariu tinand ca la momentul cand am girat eram la un alt loc de munca, angajatorul este obligat sa imi puna oprire pe salariu chiar daca nu am fost la momentul respectiv angajatul lui. Eu mai am un credit in desfasurare, mai am de platit 4 ani si jumatate la el si rata lunara este de 550 RON, mai poate banca unde am girat sa puna poprire pe salariu tinand cont ca am 950 RON salariu. Din cate am inteles si am mai citit se poate pune oprire 1/3 din salariu sau pana la 1/2 din salariu, dar la mine daca rata pe care o am eu in banca depaseste 1/2 din salariu mai poate sa imi puna tinand cont ca am salariu 950 RON.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
chertifionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:13, 11 Ianuarie 2015
O sa va pune poprire pe 1/3 din salariu si nu firma de recuperari, ci un executor judecatoresc.
Intelegeti-va cu firma sa platiti in rate, iar pe prieten, actionati-l in judecata.
Daca convingeti actualul creditor sa transforme rata in poprire cu executare cel de al doilea nu mai are de unde, dar va costa pentru ca se face prin executare si executorul costa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Problema salariu- despre poprire cristiantomapl cristiantomapl buna seara, am o mare nelamurire in privinta unei posibile angajari. am un cred la o banca pe care nu l-am mai platit deloc si o datorie la o firma de ... (vezi toată discuția)
Am luat credit ipotecar de nevoi personale pentru girant Catalin S. Catalin S. Acum girantul nu a mai platit rata de un an (creditul era pentru el) banca imi pune poprire pe salar?, cum pot sa pun banca sa execute bunul girat? imobilul in ... (vezi toată discuția)