avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal - Sustinere in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal - Sustinere in instanta

Buna ziua!
Acum ceva timp in urma am oprit masina pe care o conduceam intr-o statie de autobus. M-am dat jos din masina, am dat unei persoane care ma astepta in statie niste acte, am urcat si am plecat.
Dupa o luna de zile mi-a venit acasa un proces verbal de contraventie intocmit pe baza unor fotografii efectuate de un agent comunitar, insa la "Obiectiunile contravenientului"scrie ca " Nu se afla de fata la intocmirea procesului verbal". Am facut plangere contraventionala la judecatorie si am primit citatie sa ma prezint la judecatorie pentru judecarea cauzei.
Din fotografiile efectuate rezulta clar ca eram langa masina in momentul in care au fost facute.
In plangerea contraventionala facuta am cerut anularea proceului verbal pe motiv ca am fost lipsit de dreptul de a face obiectiuni, cand din pozele efectuate rezulta clar ca eram langa masina.
Credeti ca am vreo sansa sa castig sau nu?
Ce credeti ca ar trebui sa spun in instanta pentru ca nu am facut niciodata o plangere contraventionala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marius_c , utilizator 13:53, 16 Aprilie 2010
fiti atent la ce va intreaba judecatorul si raspundeti cuviincios la intrebari
Faptul ca nu ati facut obiectiuni nu va duce la nulitatea procesului verbal de contraventie .Prin Decizia XXII aprobata de Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a admis recursul in interesul legii si s-a stabilit ca nerespectarea cerintelor inscrise in art. 16 alin.7 din O.G. nr. 2/2001, referitoare la obligatia agentului constatator de a aduce la cunostinta contravenientului dreptul de a formula obiectiuni atrage nulitatea relativa a procesului verbal de contraventie, astfel ca trebuie sa faceti dovada vatamarii produse prin faptul ca nu ati formulat obiectiuni si faptul ca aceasta vatamare nu poate fi inlaturata decat prin anularea procesului verbal de contraventie.
~ Conținut șters la cerere ~
Invocati nulitate de drept a procesului verbal in conformitate cu disp.art.16/7 din OG nr.2/2001 si invocati in sprijinul sustinerilor dvs. si decizia ICCJ nr.22/2007
Va multumesc din suflet pentru sfaturile dumneavoastra!

Marius C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei Jonny93 Jonny93 Va rog sa-mi spuneti daca lipsa mentiunii obiectiunilor contravenientului in procesul verbal de constatare a contraventiei duce la anularea acestuia ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)