Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

avocat din oficiu

Buna seara
In cazul in care venitul unuia dintre persoanele implicate intr-un partaj este mai mic de 600 ron, acesta poate beneficia de avocat din oficiu
In baza caror legi poate beneficia de astfel de suport - in cazul in care exista

multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 08:28, 18 Aprilie 2010
OUG 51/2008
Faptul in sine, anume ca venitul lunar este sub 600 ron, nu va dreptul la ceea ce dvs numiti avocat din oficiu.
In schimb puteti formula o cerere de acordare a ajutorului public judiciar in care sa specificati ca doriti sa va angajati un avocat iar dvs sa suportati numai o parte a onorariului aparatorului, precum si numai o fractiune din taxele judiciare de timbru.
Cererea insotita de acte doveditoare o depuneti la instanta unde se judeca fondul, urmand ca judecatorul sa aprecieze asupra lor si sa dispuna in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj - expertiza auto, mobiliara si imobiliara Cristian M Cristian M Buna ziua, va dog sa ma lamuriti daca am inteles bine...Intr-un proces de partaj reclamantul acerut 75 % din ,,masa partajabila'' platind o taxa de timbru la ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu - divort Mihaela Alexandra Mihaela Alexandra Buna ziua! Mama mea doreste sa divorteze de tatal alcoolic, dar nu are posibilitatea financiara pentru a-si lua un avocat. In acest caz, in care tatal nu aduce ... (vezi toată discuția)
Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)