avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... publicitate pe site-uri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

publicitate pe site-uri

Daca am un site pe care vreau sa transmit diferite programe live ( eventual si arhiva), piese de teatru, lansare carte, spectacole, etc.. si pe care as putea posta si diferite reclame publicitare ( in general avand o tema comuna), eu trebuie sa achit vreo taxa ptr reclama postata? si cui? unde gasesc mai multe informatii despre site-uri sau/si reclame postate?
Multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 15:54, 20 Aprilie 2010
Buna ziua !
Cititi Legea 8/ 1996 actualizata de aici :[ link extern ] .
Daca este vorba de publicarea unor opere cinematografice , aprobarea trebuie sa o obtineti, conform art.66 si urm. din lege, de la "regizorul sau realizatorul, autorul adaptarii, autorul scenariului, autorul dialogului, autorul muzicii special create pentru opera audiovizuala si autorul grafic pentru operele de animatie sau al secventelor de animatie, cand acestea din urma reprezinta o parte importanta a operei. In contractul dintre producatorul si regizorul sau realizatorul operei partile pot conveni sa fie inclusi ca autori ai operei audiovizuale si alti creatori care au contribuit substantial la crearea acesteia."
Cu stima !
prezumand ca detineti dreptul de reproducere sau difuzare al operelor respective, pentru veniturile obtinute din vanzarea de reclama va trebui sa platiti impozitul prevazut de lege.
Va recomand sa luati legatura cu cei de la UCMR-ADA. In momentul de fata exista mai multe taxe si autorizatii necesare pentru transmiterea prin online a operelor audio-video.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)
Colectare taxe muzica avisdevara avisdevara cate organisme sunt abilitate sa colecteze taxe privind difuzarea muzicii in restaurante si care sunt acestea? (vezi toată discuția)