avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis dupa intocmire dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis dupa intocmire dosar penal

Buna seara, daca ma puteti ajuta cu o parere referitor la urmatoarea situatie:
s-a condus sub influenta alcoolului; in urma probelor de sange s-a intocmit dosar penal si s-a dispus trimiterea in judecata.
pe perioada procesului - care se intinde de ceva vreme si probabil ca va mai dura - se poate recupera permisul de conducere pe baza certificatului de grefa?
Va multumesc!
Poate doriti sa ne spuneti si alcoolemia constatata.
In principiu, permisul se poate recupera in urma unei petitii adresata presedintelui completului de judecata,numai acesta putandu-se pronunta pe acest aspect.
Strict,cu referire la situatia dvs.,in general,instantele nu nu prea admit asemenea cereri,mai ales cand este vorba despre conducere sub influenta alcoolului.
Interesant,ar fi un exercitiu de imaginatie,dar si de sinceritate,in acelasi timp:
Dvs.daca ati fi judecator ati admite o astfel de cerere si daca da,care ar fi motivele legale ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri.
Alcoolemia - dupa 4 ore de la "fapta" (fapta care se traduce prin implicarea intr-un accident, fara vina persoanei de care discutam, doar ca...el era baut, iar persoana care provocase accidentul, nu) - 0,5 astfel ca s-a facut o recalculare, si s-a decis ca la momentul la care a fost "prins" a avut 1,2.
accidentul soldat cu masinile avariate, de ambele parti, fara victime.
intrebarea e: care este pedeapsa care se poate aplica?
cel ce bause la volan - dar nu provocase accidentul - sta de un an si jumatate fara permis...procesul se tergiverseaza.. daca probele sunt clare, sa se aplice pedeapsa....daca de un si jumatate nu se poate da o sentinta, inseamna ca probele nu sunt concludente, si atunci....sa se dea permisul pana la pronuntare.
nu este mai corect asa?

Din nefericire pentru dvs-si probabil, din fericire pentru participantii la trafic-nu este corect,cel putin din punct de vedere moral. Un singur lucru este cert,trebuia sa va ganditi la aceasta inainte de v-ati urcat baut la volan.
Decizia ii aprtine in totalitate magistratului,iar la consum de alcoolsanse pentru o decizie favorabila sunt de unu la mie.
@r.gabi
Multumesc, dar ma interesa o parere obiectiva, bazata pe ratiuni si argumente legale, nu pe ratiuni morale.
este moral sa dureze un proces atat de mult timp?
corect si moral este: ai gresit / sa se aplice pedeapsa, dar nu la Sf. Asteapta!

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
lorena1604, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua .as dori si eu sa aflu ce pedeapsa o sa primesc pt ... hjkskksnsn hjkskksnsn Buna ziua .As dori si eu sa aflu ce pedeapsa o sa primesc pt conducere fara permis si alcoolemia de 1.50 in sange si 0.80 in drager nu am alte antecedente ... (vezi toată discuția)
0.87 alcoolemie in etilotest mokko mokko Am plecat de la pădure băut sa las mașină la o cunoștință pe o distanță de 1 km , de acolo urmând să fiu luat de altcineva și dus într-o altă ... (vezi toată discuția)
Se poate inapoia permisul de conducere pana se pronunta o hotarare in cauza? ady_sabin ady_sabin buna ziua as vrea sa stiu si eu daca se poate inapoia permisul de conducere retinut pana ce se da o sentinta de la tribunal (permisul a fost retinut pt alcool) ... (vezi toată discuția)