avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice returnare garantie de buna executie fara a se finaliza ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

returnare garantie de buna executie fara a se finaliza contractul

firma constructoare solicita proces verbal de receptie partiala si returnarea garantiei de buna executie desi lucrarea nu este finalizata si in contact este facuta specificatie clara a modului de returnare(70%in termen de 15 zile de la indeplinirea obligatilor asumate prin contract si 30% la data expirarii perioadei de garantie) :vishenka:
multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: diaconu_suzana_maria , utilizator 15:14, 3 Decembrie 2010
trebuie respectat contractul.. altfel intrati la belele cu legea, cu auditorii.. spuneti celor de la firma construcotare ca nu sunteti dispusa sa ajungeti sa raspundeti material si penal de dragul lor
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Petre Enache, Avocat
In primul rand nu exista notiunea de receptie partiala, decat daca aceste lucrari sunt distincte din punct de vedere fizic şi funcţional, dar se fac tot la sfarsitu lucrarii.
Receptia se face odata la terminarea lucrarilor, apoi la terminarea perioadei de garantie.
H.G. 925/2006:
În cazul contractelor de lucrări, autoritatea contractantă are obligaţia de a elibera/restitui garanţia de bună execuţie după cum urmează:
a) 70% din valoarea garanţiei, în termen de 14 zile de la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei, iar riscul pentru vicii ascunse este minim;
b) restul de 30% din valoarea garanţiei, la expirarea perioadei de garanţie a lucrărilor executate, pe baza procesului-verbal de recepţie finală.
:love::love::love::love:multumesc
mihaelaionescu
V a rog sa imi oferiti o solutie la urmatoarea problema: firma unde lucrez a incheiat un contract de antrepriza in constructii in urma caruia s-au retinut garantiile de buna executie. Lucrarile s-au sistat temporar si as vrea sa stiu daca putem recupera acum aceste garantii, de fapt cei 5% din valoarea lucrarii executate pana in acest moment avand in vedere ca lucrarea s-a suspendat din vina clientului si nu se cunoaste momentul cand se va reincepe lucrarea sau daca va continua. Daca raspunsul este afirmativ va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez. Sunt la inceputul carierei de jurist si nu am intalnit inca o astfel de situatie.
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent!!!valoare garantie de buna executie sasha d sasha d Pentru un contract de lucrari, incheiat in 2008 si la care am incheiat acum pv de receptie finala, cum determinam valoarea garantiei de buna executie care ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)