avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura,pentru cine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura,pentru cine?

Intru direct în subiect. Care poate fi motivul pentru care Colegiul de Conducere a instanţei hotăreşte strămută cauza la un alt complet de judecată ? Ne aflăm după cel de al 8-lea termen. Cum să reacţionez ? mulţumesc pt.sfat!
Cel mai recent răspuns: mvajnanet , utilizator 19:06, 11 Martie 2007
Motive: o parte are rude/afini printre magistratii instantei (doar partea adversa poate cere stramutarea, deci rudele ar trebui sa fie ale dv.); banuiala legitima ca judecatorii ar putea fi impartiali (ex: s-a creat o anumita atitudine a comunitatii la nivel local); siguranta publica (cand cauza, datorita rezonantei la nivel local, ar putea crea manifestatii violente etc.; se cere doar de procurorul parchetului ICCJ).
Vedeti mai exact cererea de stramutare si dosarul acesta, vedeti in ce masura actele instantei de la care se stramuta dosarul se mentin sau nu (asta va va da o idee asupra motivului).
Ce sa faceti? Pai ce sa va spun, hotararea de admitere a stramutarii nu e supusa nici unei cai de atac, deci... mergeti unde s-a stramutat!
Bafta!
Scuze, am raspuns pentru ca apoi sa vad cine a luat hotararea stramutarii...

Deci te duci si faci scandal, daca nu merge ataci sentinta. E ciudat...
Tine-ne la curent!
Daca sunteti inainte de inceperea dezbaterilor, atunci se poate. Motivele pot fi diverse: pensionarea judecatorului, moartea lui, detasarea lui la alta instanta, etc.
Ce puteti face? Mai nimic. Asteptati noul complet si continuati procesul. De fapt il cam luati de la capat.
Si nu cred ca e stramutare ci este o schimbare de complet, nu?
Scuza-ma, acest complet actual este dintr-o alta instanta, nu? Eu asa am crezut, astfel ar fi vorba de o stramutare.

Daca este vorba doar de schimbarea completului, asa e cum ti-a scris colegul; sunt hotarari administrative; de regula gasesti in dosar motivatia sau o poti cere. Daca nu ai inceput dezbaterile nu-i bai. Si nu vad de ce te-ar deranja.
cauzele sunt multiple si tin de mai multe cauze, incepand cu C.b.:)

Alte discuții în legătură

Mutare dosar la o alta instanta din alt judet manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Cum pot muta un dosar care se judeca la un Tribunal dintr-un judet la un un alt tribunal din alt judet ? (vezi toată discuția)
Stramutare agnes20 agnes20 Mi s-a facut cerere de stramutare a recursului la ICCJ si in dreptul dosarului apare art40.alin.2CPC (1)Cererea de strămutare se judecă în camera de ... (vezi toată discuția)