avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV necomunicat in termen de o luna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV necomunicat in termen de o luna

In mai 2009 mi s-a intocmit pv cu amenda si retinere permis in vederea suspendarii pe 90 zile pentru viteza in afara localitatii. Nefiind deacord cu constatarea echipajului nu am semnat PV. Dupa 10 zile, neintrand in posesia PV am depus plangere la judecatorie (cu seria si numarul PV de pe dovada) pe motiv ca nu aveam viteza mentionata de echipaj si pe baza grefei am reintrat in posesia permisului. PV nu mi-a fost comunicat nici la 2 luni de zile cand a fost primul termen, motiv din care am specificat la dosar ca solicit sa se constate prescriptia sanctiunilor contraventionale. Raspunsul la aceasta solicitare a fost:
".. instanta apreciaza ca in acest cadru procesual, astfel cum a fost trasat de catre petent, respectiv plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de contraventie, nu se poate pune in discutie prescriptia executarii sanctiunilor contraventionale, pentru acest aspect petentul avand la dispozitie o alta cale procesuala de urmat, in cadrul careia sa-i fie asigurat si intimatului dreptul de a formula aparari."
Solutionarea data de judecatorie mi-a fost defavorabila, am facut recurs, care la randu-i s-a solutionat defavorabil. PV nu l-am primit nici acum.
Acum sunt in termenul de 15 zile de la comunicarea deciziei irevocabile in care trebuie sa prezint permisul la politie.

Intrebarea mea este unde ar fi cel mai bine sa solicit constatarea prescriptiei si pe baza caror documente? Depun o cerere la politia de judet de care tine agentul care a intocmit PV? Sau nu are rost si depun direct la instanta de care apartin?
Daca am nevoie neaparat de PV ar trebui sa trimit o cerere catre comandant sa-mi comunice PV.
Intrebarea secundara este daca pe baza noii plangeri pe care as depune-o in instanta pot sa cer permisul de la politie sau nu mai este necesar sa il prezint in termenul de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: emenem , utilizator 20:45, 22 Aprilie 2010
Contestarea PV de contraventie se face in termen de 15 zile de la comunicare. Daca intradevar nu v-a fost comunicat (puteti verifica la politie) puteati sa il cereti prin instanta de la politia rutiera, rasturnand sarcina probei.Unul dintre motive ar fi fost ca vi s-a retinut permisul de conducere abuziv ,fara sa vi se inmaneze un PV prin care sa aveti dreptul la mentiuni.;)
Va agitati inutil.Instanta a solicitat copia pv cand v-au respins actiunea.
Totusi legea e clara. Necomunicarea PV in termen de o luna de la intocmire atrage prescriptia sanctiunilor contraventionale.
Ce nu stiu este cui ma adresez (instantei sau mai intai politiei) si daca imi trebuie PV. In mod normal nu ar trebui sa am nevoie de PV pentru ca tocmai asta reclam, necomunicarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)