avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

cum pot sa ma reabilitez juridic inainte de termen intrebare este posibil
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:15, 22 Aprilie 2010
Dati-ne date despre condamnare, cat v-au dat cat s-a executat etc.
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:

a) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de un an pâna la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

b) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani pâna la 10 ani, dupa trecerea unui termen de 5 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

c) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

d) în cazul pedepsei detentiunii pe viata comutate sau înlocuite cu pedeapsa închisorii, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei cu închisoare.

Procurorul general poate dispune, în cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute în acest articol.

Nu exista reabilitare inainte de termen,termenele de reabilitare sunt imperative,astfel cum sunt statuate art.135-136 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa-mi fac reabilitarea ? hunt hunt In anul 2003 am fost condamnat la 5 ani detentie pentru savarsirea infractiunii de talharie, in anul 2005, dupa 3 ani si 4 luni m-am liberat conditionat, am ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Termen reabilitare yuly_blondu27 yuly_blondu27 doresc sa aflu cum pot sa ami fac labilitarea, am fost arestat acum vreo 6 ani an urma si fapta sa consumat an targu jiu, din 2001-2003, cu art.208,209: (vezi toată discuția)