avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil

Sunt divortata de fostul meu sot din noiembrie 2008.Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere iar instanta a hotarat ca tatal sa plateasca o pensie lunara de intretinere a minorului de 150 lei.La data divortului acesta era angajat ca administrator la propria firma.Imediat dupa divort a renuntat la acest servici,legal nemaifiind angajat nicaieri pana in prezent.Nu mi-a trimis banii pt intretinerea copilului doar 4 luni, acum se scuza de mai bine de un an ca nu are loc de munca si venituri deci nu are de unde plati.Acum am aflat ca vrea sa paraseasca tara.Cum il pot obliga sa plateasca pensia de intretinere daca nu are servici si mai si pleaca din tara? Dati-mi va rog un sfat
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:29, 24 Aprilie 2010
Puteti face plangere la politie pentru neplata pensiei de intretinere, conf. art. 305 (c) cod penal:
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
si daca pleaca din tara cum pot sa rezolv problema ?
Cu hotararea prin care vi s-a stabilit pensia de intretinere merggeti
la un executor judecatoresc
care-l poate executa pe bunurile fostului sot pentru recuperarea pensiei de intretinere neplatita.
Va recomand sa formulati si actiune in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere pt ca este prea mica.
Daca fostul sot nu lucreaza, pensia se va stabili la venitul nimic pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cnmaria76@live.it cnmaria76@live.it buna ma chiama maria sunt divortata de 2 ani si nu pot ajunge la nici o intelegere cu fostul meu sot in ceea ce priveste pensia copilului.instanta mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti referitor la pensia de intretinere VICTORIA  URSACHE VICTORIA URSACHE Buna tuturor, sunt o mamica a unui baietel de 4 ani, a carui tata ne-a parasit imediat dupa ce s-a nascut copilul. In urma cu 3 ani am divortat din culpa ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie ClaudiuVRB ClaudiuVRB Buna ziua. Se poate considera abandon de familie in acest caz?: Soț, soție divorțați in 1999 copilul ramane cu mama. In 2005 soțul ... (vezi toată discuția)