avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi are copilul meu in ro?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi are copilul meu in ro?

Mai bine zis, ce ce pot primi pt ea...ma refer la alocatie, indemnizatii,etc. ea s-a nascut in Irlanda, in 2008, are certificat de nastere irlandez, dar acum am primit si certificat de nastere romanesc. Ce beneficii am dreptul sa primesc pentru ea? Are deja un an si sapte luni, n-a primit alocatie din partea statului irlandez,sau alte beneficii acolo. Eu nu am mai muncit in ro, cu carte de munca din 1999.Deasemenea, sunt parinte singur...Am dreptul la indemnizatia pt cresterea copilului pina la doi ani? poate retroactiv? macar pt ea... Dar cea pt primul copil? ajutorul pt familia monoparentala?Trusoul? Ce altceva? Va multtumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:09, 26 Aprilie 2010
Are drptul la alocatia de stat pentru copii, in cuantum de 420 lei lunar pentru care trebuie sa depuneti dosarul la Primarie, si la o indemnizatie pentru familie monoparentala tot pe baza de cerere. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pina la doi ani trebuie sa fi realizata cu 12 luni inainte de nastere venituri profesionale impozabile
Alocatia de stat pentru copii este de 42 lei nu de 420 (H.G. nr. 1662/2008). ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru nasterea unui copil, alocatie, trusou miruna82 miruna82 Buna seara. As avea si eu urmatorarea intrebare: Ce ajutoare se mai primesc acum de la stat la nasterea unui copil, pentru ca stiu ca sunt ceva modificari? Se ... (vezi toată discuția)
Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat si indemnizatie doinavoicu doinavoicu Incerc sa aflu ce beneficii financiare am din partea statului pentru bebelusul care s-a nascut saptamina trecuta.=D>.. Stiu exact cind si cum voi beneficia de ... (vezi toată discuția)