avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii produse din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii produse din UE

Care este procedura legala, sau pasii care trebuie urmati pt. a fi OK d.p.d.v. fiscal, pentru un SRL neplatitor de TVA care achizitioneaza produse din UE fara a achita TVA-ul in tara de provenienta a produselor. Mentionez ca produsele urmeaza a fi comecializate in Romania.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:13, 28 Aprilie 2010
sa se inregistreze in scopuri tva in romania, conform art 153 cod fscal, este cel mai indicat lucru, pentru a putea inregistra taxare inversa la produsele achizitionate.

se poate inregistra si cf art. 153^1, alin 2 cod fiscal, dar numai pentru acest tip de achizitii intracomunitare, dar nu poate inregistra taxare inversa nefiind platitor de tva in romania, fiind obligata sa depuna un decont special de taxa, formular 301 si sa achite tva aferenta catre bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva STEFAN ALINA STEFAN ALINA In cazul unei societati neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare, cf.art 153 (1) din CF cum plateste TVA la ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)