avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... eliberare documente
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

eliberare documente

am si eu o nelamurire daca stie cineva...cand vinzi o masina iti trebuie de la primarie neinceperea urmarii penale fara de care nu o poti inscrie masina...daca am amenzi la primarie (nu datori la impozite)doar amenzi la legea circulatiei cei de la primarie imi pot elibera acest certificat?sau unde in lege ma pot interesa?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gnr , utilizator 12:03, 29 Aprilie 2010
Cine va spus ca pentru vinderea unei masini trebuie cazier judiciar?
Iti trebuie de la primarie, sectia taxe si impozite certificat fiscal din care sa rezulte ca nu ai datorii la bugetul de stat, adica ai impozitele achitate, atat.
Dar nu primaria, dispune neinceperea urmaririi penale, ci parchetul. Dvs. aveti amenzi contraventionale, dupa cum spuneti. platite sau neplatite....
Primaria nu elibereaza si nu o sa elibereze vreodata acte din care sa rezulta
ca s-a inceput sau nu urmarirea penala in vreun dosar.
Ei elibereaza acte cu situatia fiscala.
neurmarirea fiscala am gresit eu.deci daca am amenzi contraventionale ei sunt obligati sa imi elibereze acea foaie de neincepere a urmaririi fiscale?scuze de greseala
se numeste certificat de atestare fiscala necesar in momentul transferului dreptului de proproetate a autovehiculelor.

art. 113 cod procedura fiscala
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale locale datorate autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează. Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor prezentului alineat, sunt nule de drept.

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda ... (vezi toată discuția)