avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz eliberare certificat fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz eliberare certificat fiscal

Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda neplatita si niste penalitati la impozitul unei masini. La imobil impozitul este achitat la zi, va rog sa imi spuneti daca este legal sau nu refuzul lor de a imi elibera certificatul fiscal deoarece eu vand imobilul nu amenzile si nici penalitatile la masina? Ce pot sa fac in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: predadan79 , utilizator 19:33, 1 Iunie 2014
Sunt obligati sa vi-l elibereze chiar si cu datorii, dar in acest caz nu veti putea instraina imobilul :
conform art 113, alin 4 si 5 Cod procedura fiscala :
Art. 113 Certificatul de atestare fiscală emis de autorităţile administraţiei publice locale
(1) Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, la solicitarea contribuabilului sau a notarului, respectiv a împuternicitului acestuia, conform delegării date de către contribuabil.
(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.
(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.
(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.
(5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.

(6) Prevederile alin. (4) şi (5) nu sunt aplicabile în cazul procedurii de executare silită, procedurii insolvenţei şi procedurilor de lichidare.
Multumesc frumos, ei interpredeaza articolul din codul fiscal cum vor ei, in art. se specifica clar ca actul este nul , acest lucru il constata notarul, nu vor sa mi-l elibereze desi in codul fiscal nu aste mentionat ca in situatia in care sunt datorii nu se elibereaza certificat fiscal.
Spuneti-mi va rog frumos ce sa fac ptr. ca funct. public de la primarie refuza categoric sa-mi elibereze certificatul fiscal
Cum sa va emita un ceritificat cum ca nu aveti datorii, cat timp aveti???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)
Certificat fiscal c_andreea c_andreea Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Ca sa scoti un certificat fiscal de la finante, trebuie sa ai un motiv? Daca eu vreau sa vand o masina si am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si plata acestora,ce spune codul fiscal? afass afass Buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema,am un imobil cu mai multe apartamente spre vanzare(persoana juridica),fiecare ... (vezi toată discuția)