avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj

Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman in apartament eu si sa continui ratele iar pe ea s-o despagubesc cu o suma de bani. Problema este ca eu sunt coplatitor la creditul ipotecar as putea printr-un contract de novatie sa preiau ratele, as avea oare nevoie de alt coplatitor sau cam ce ar trebui sa fac pentru a continua eu creditul si a deveni proprietarul apartamentului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 22:10, 30 Aprilie 2010
Desigur, toate aceste variante sunt plauzibile, singura acceptata insa, va fi cea pe care banca o va gasi de cuviinta, de aceea trebuie sa discutati cu juristii bancii despre problema pentru a va da solutia cea mai buna in acest sens.
Cu acordul institutiei creditoare, puteti incheia un asemenea contract de novatie.
depinde cum apreciaza banca nivelul veniturilor dvs, daca apreciaza ca este nevoie de un coplatitor cautati unu si il aduceti.
ideea este catrebuie sa cereti intai acordul bancii pentru partaj, in aceasta cerere veti arata cui va reveni imobilul si ce sulta se va plati.
daca banca isi da acordul veti face actul de partaj, act aditional la contractul de ipoteca, si acest contract de novatie.
Daca titularul contractului de credit e sotia, trebuie sa fie schimbat titularul adica inseamna ca trebuie rambursat creditul si acordat altul pe numele dvs, garantia se pastreaza insa aceste operatiuni genereaza multe costuri.
In orice caz banca este cea care va gasi solutia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Divort si rate bancare danielstancu_70 danielstancu_70 Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca ... (vezi toată discuția)
Contract de novatie pentru credit cu ipoteca keim keim Am divortat de sotia mea in luna februarie 2014 la notar, impreuna am achizitionat in anul 2008 un apartament prin credit ipotecar pe 30 ani din care am platit ... (vezi toată discuția)