avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... banca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

banca

buna ziua.tatal meu a avut o rata la banca si a platit-o cat timp a trait si el acum a murit.deci el cand a facut rata la banca nu i-a trebuit nici girant nici vreo semnatura de la cineva.el a fost bolnav in timpul cand a facut rata dar la pus sa dea o declaratie ca e sau nu bolnav, si tata a declarat ca nu este bolnav deci el era.acum eu am fost la banca si mi-a spus ca trebuie sa platesc ratele in continuare si nu inteleg de ce ca nu am avut nici o treaba cu banca cand a facut el rata.deci se poate sa nu o mai platesc in continuare.multumesc mult.marius
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 19:44, 1 Mai 2010
pai banca nu are dreptul ca sa va ceara platirea ratelor in continuare daca dintrun moment ce dumneavoastra nu sunteti girant la tatal dumneavoastra si oricum banca este despagubita de asigurarile facute
Condoleante pentru pierderea suferita
In calitatea de mostenitor ,dvs preluati atat masa succesorala ,cat si datoriile defunctului.
Pentru indepartarea situatiilor neplacute pentru dvs,este de preferat sa constactati creditorul ,sa negociati o esalonare
Nu acceptati atata timp cat nu ati semnat nici-un act de girant, nimic. Daca la imprumutul efectuat, tata a pus garantie casa iar dv. sunteti mostenitorul legal , atunci se schimba lucrurile si dv. din cate cunosc veti mosteni pe langa celelalte bunuri si datoriile sale.
Sa sintetizam:
tata, care avea o boala cronica ( e posibil ca din aceasta cauza sa fi decedat), a contactat un imprumut, fara garantii; Ulterior, a decedat. probabil, ati incercat sa folositi asigurarea de viata ( daca exista) sau doar acuzati banca ca i-a acordat imprumutul, desi tata era bolnav si nu ar fi avut cum sa achite ratele pe toata perioada credititarii; Survenind decesul, banca someaza mostenitorii defunctului ( sotia suprevietuitoare si copiii) sa plateasca ratele.
Ceea ce face banca e corect, intrucat , desi nu ati garantat acel imprumut, in calitate de mostenitori, primiti si acest "cadou" pe langa bunurile tatalui.
Banca va anuntat de aceasta datorie si, in cazul in care nu veti achita ratele, cel mai probabil, va "vinde" creanta si veti fi apoi contactat de firmele de recuperare . In functie de valoarea intregii datorii, aceasta va alege calea executarii silite a creantei, dar mai intai, va va innebuni cu telefoanele. Puteti citi ceva mesaje de pe acest site, pentru a va informa cu privire la acest aspect.
daca tatal dvs avea bunuri, acceptati mostenirea doar sub beneficiu de inventar si in acest caz trebuie sa ii platiti si datoriile.
daca nu acceptati mostenirea sau nu are bunuri imobile sau autoturism pe numele lui atunci nu aveti nici o obligatie fata de datoria pe care tatal dvs o avea la banca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Dator la banca kip_as kip_as buna ziua ,mama mea are 3 credite la banci in valoare totala de 800 ron salarul ei e de 550 ron in februarie iese la pensie , nu mai poaet plati ... (vezi toată discuția)