avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un mic ajutor as dori daca se poate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un mic ajutor as dori daca se poate

as vrea sa va intreb un consiliu daca preiau firme cu datorii pe numele meu si eu dupa 2 luni le plasez la altcineva atunci ce probleme as putea avea???

si ce acte sau demersuri ar trebui sa fac ca sa numai am probleme in viitor cu acele firme???

astept un raspuns daca se poate cu tot respectul
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:03, 1 Mai 2010
Dvs cd veti vinde firma altcuiva i-o veti vinde cu tot cu datorii, si nu veti putea fi urmarita de fisc pt acele datorii, inru-cat nu sunt datorii ale persoanei dvs. Eventual numai daca la vanzarea firmei ati ascuns cumparatorului datoriile, acesta v-ar putea urmari pentru ele.
nu deci de datorii se stie numa ca este aceasta afacere pe net ca dau bani un comision si scap de firma

si asta vroiam sa stiu ca daca fac cesiunea si procesul verbal in care precizez ca toate datoriile firme ii revine la noul proprietar atunci eu as mai avea ceva probeleme in viitor cu aceasta firma sau datorie as fi tras la raspundere cumva in viitor???
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
Jeanai Benjamin, Avocat
Firma se preia cu toate datoriile daca specificati in actul de cesiune acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluatori firme gabriel_mg gabriel_mg ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un srl ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua Am un SRL din 2006, acum un an am contractat doua credite unul in valoare de 15.000 ron si unul in valoare de 20.000 ron de la o banca. De trei ... (vezi toată discuția)
Asociatul care se retrage din firma "scapa" de datorii ? ionescu gabriela ionescu gabriela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt asociat unic si administrator in firma X. Firma are o datorie la stat de 13000 ron ... (vezi toată discuția)