avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Buna seara,
Am o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Am imprumutat un card cu o suma de bani unor vechi cunostinte aflate intr-o situatie materiala dificila la acea data. O perioada de timp s-au achitat de obligatiile catre banca dar de 5 luni nu au mai platit dobanda aferenta sumei utilizata din card. Am primit somatii, notificari de la banca. I-am contactat de nenumarate ori dar refuza sa-mi inapoieze cardul, suma pe care o datoreaza si evident dobanda. Pe mine ma someaza banca iar eu nu stiu ce cale sa urmez. Mentionez ca situatia s-a tensionat deja nu mai raspund la telefon si ori de cate ori i-am contactat au folosit cuvinte urate, m-au jignit etc. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:59, 6 Mai 2010
Faceti plangere la politie.
Cereti bancii sa blocheze cardul ca sa nu mai faca
alte cheltuieli.
Banca o sa va ceara banii dvs
pentru caa dvs sunteti titularul cardului.
Puteti incerca o plangere pentru abuz de incredere insa nu stiu cum o sa faceti dovada ca le-ati imprumutat cardul si ce suma au retras ei de pe acest card. Partea proasta este ca, mai mult ca sigur, va aflati acum in baza de date ca rau platnic, cu intarziere de 150 de zie, care inseamna un grad destul de mare de risc.
Succes!
Buna seara.
Daca ati imprumutat cardul cum se spune ,,pe incredere ",fara alte probe cu documente sau martori,e mai greu, dar puteti actiona in instanta pentru a-l forta sa va inapoieze cardul si sa achite tot ce a cheltuit din acel card,inclusiv dobanzile.
Dar trebuie sa aduceti orice fel de probe pertinente, precum ca i l-ati imprumutat cu acest scop, pentru a avea castig de cauza .
O seara buna.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Cardul dvs,probabil a fost imprumutat pe simpla incredere,fara incheiere de inscris asumat de parti
Initial notificati detinatorul cardului ,cu termen concret obligatia de restituire card si suma aferenta initial existenta
In situatia in care in termenul precizat nu se achita de obligatia restituirii cardului si sumei existente la acordare,in baza documentelor bancare care atesta operatiile din cont,somatiile emise de banca ,contactati avocat in vederea redactarii si promovarii actiunii in instanta
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Dificila situatie! Puteti sa faceti plangere la politie, dar trebuie sa aduceti si probe in acest sens: martori, inregistrari, etc. Trebuie sa demonstrati organelor de ancheta ca in prezent respectivele persoane refuza in mod sistematic predarea cardului.
Oricum ar fi bine ca intre timp sa incepeti sa platiti datoriile deoarece, pana cand respectivii nu vor fi gasiti vinovati, acestea va sunt imputabile!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere elena744 elena744 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Art 213 din codul penal abuz de incredere costy223 costy223 am dat masina unuei cunostinte imprumut 2 zile dupa care urma sa mio inapoieze sau sa mi dea contravaloarea acesteia. nu am facut niciun act de vanzare sau ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere rafaels rafaels b[b]]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)