Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu filipineza

Intentionez sa ma casatoresc cu o filipineza pe teritoriul Filipine si as dori sa intreb, punand raul in fata : In caz de divort ulterior unde se poate face procesul sau sentinta de divort? Se poate face in Romania? Si daca se poate face in lipsa sotiei care e in Filipine? Este greu de obtinut o asemenea sentinta? Si ultima intrebare, e sentinta de divort de aici valabila si acolo, sau trebuie sa deschid un alt proces in Filipine pt. a obtine si acolo aceeasi sentinta.
Stiu ca sunt cam multe intrebari dar apreciez orice raspuns, chiar daca partial. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:26, 6 Mai 2010
daca acum, cand umreaza sa va casatoriti va puneti deja problema divortului inseamna ca e grava treaba..nu cunoastem legile filipineze sa va dam un raspuns cu privire la aspectele ridicate de dvs.. va pot spune cum e in Romania, dar pe dvs va intereseaza sa va casatoriti in filipine deci.. e alta situatie..
Buna seara.

Desfacerea casatoriei are loc pe teritoriul statului in care va casatoriti.
Pt. a afla raspunsurile de care aveti nevoie, trebuie sa luati legatura cu un avocat filipinez.

Succes!

Av. Emilia Ene
Dupa oficierea castoriei in Filipine,desi eu v-as sfatui sa o incheiati in Romania,puteti transcrie casatoria in Romania ,situatie in care veti putea divorta in Romania.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
nu neaparat daca se transcrie certificatul de casatorie in romania, se va putea solicita divortul in tara .
procedura de divort este una complexa.
recomandat ar fi sa se oficilizeze casatoria in tara , in romania , pt. a fi competente instantele de judecata cu pronuntarea divortului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu filipineza..... unde e mai bine? george_s george_s Intentionez sa ma casatoresc cu o filipineza si doresc sa stiu unde ar fi recomandat sa oficiez aceasta casatorie? In Romania sau acolo? Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu filipineza george_s george_s Buna, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma lamureasca cat de cat, pt. ca e o situatie mai aparte cred. Intentionez sa ma casatoresc cu prietena mea ... (vezi toată discuția)
Salut,m am casatorit cu o filipineza in filipine conform legilor ... elvissb elvissb salut,m am casatorit cu o filipineza in filipine(avand certificat de casatorie filipinez) conform legilor statului filipinez care interzic ... (vezi toată discuția)