avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent maternal

Cate este salariul unui asistent maternal?Se primeste in functie de copiii luat in grija?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Olguta0 , utilizator 19:32, 13 Ianuarie 2012
Buna. Salariul de baza este de 740 ron, la care se adauga spor de vechime si spor de stres 15%. Sporul de stres se da pentru fiecare copil in parte. Cel putin asa era pana acum. De luna trecuta la Constanta s-a scazut salariul cu 30%. Mama mea pentru 2 copii a primit in jur de 600 ron, cu 20% spor de vechime.
Dar este extrem de putin...cum poti ingriji 2 copii cu 600 de ron??deci se da un salar indiferent de cati copii ai in ingrijire...ce prostie...
multumesc pentru raspuns...acum se va primi si mai putini bani daca se taie 25% din salariul bugetarilor....:(
Sporul de stres de 15% se da pentru fiecare copil in parte, ai doi copii ai 30%. Dar luna trecuta nu s-a platit sporul. Copiii mai primesc bani pentru hrana, cate 6 lei/zi/copil si alocatia, iar asistentul maternal mai primeste alocatie de plasament 95 lei/copil. Teoretic ar trebui sa primeasca si bani pentru hainute, pampers, detergent si alte cheltuieli, dar mama din octombrie de cand are copii nu a primit nimic pentru haine.Alocatia de stat si cea de plasament, doar pt. un copil, celalalt nu are certificat de nastere.
si eu as dori sa fiu asistent maternal...din cate stiu,trebuie sa faci ceva curs ca sa ai diploma de asistent maternal ...stii cumva cat dureaza?si copiii care ii primesti in ingrijire,ii alegi tu?sau iti sunt "bagati pe gat"?
Se face un curs organizat de Protectia copilului, dar inainte trebuie sa faci o cerere la ei, vor veni sa faca o ancheta sociala sa vada daca ai posibilitatea de a ingriji un copil/sau 2/sau 3. Copiii nu ii alegi. Poti primi copii direct din familie, din centru de plasament, din spital.

Alte discuții în legătură

Asistenta cineva2009 cineva2009 Buna dimineata Beneficiaza de ceva indemnizatie de la stat in cazul in care cineva ar lua (in custodie)de la casa de copii un baiat de 14 ani sa l creasca ... (vezi toată discuția)
Copil luat in plasament rina68 rina68 buna ziua. am o vecina care a luat in plasament de aproximativ 10 ani un copil, copilul are 16 ani. pentru rechizite primeste o alocatie de aproximativ 100 lei ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)