avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie pt mamici studente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie pt mamici studente

Buna ziua. As avea o intrebare legata de indemnizatia pt cresterea copilului. Eu sunt studenta in anul 3 si beneficiez de aceasta indemnizatie. Intrebarea mea este daca se ia in considerare ca vechime acesti doi ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:30, 6 Februarie 2012
Vechime in legatura cu ce? In munca, nu deoarece vechimea in munca este activitatea prestata in baza unui contract de munca si se dovedeste (cel putin la aceasta data) cu carnetul de munca. Perioada este considerata stagiu asimiliat in vederea deschiderii dreptului de pensie. Se va suprapune cu perioada facultatii.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters42179, utilizator
1. Din OUG148/2005:
Art.6^1 (4) Perioada in care o persoana beneficiaza de concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.

2. Asadar perioada de CCC pana la 2 ani este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie (=vechime in munca, nu in specialitate).
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Adica acesti doi ani imi vor folosi cand voi ajunge la pensie. Ce documente imi vor trebui? Banuiesc ca decizia pe care am primit-o cum ca benificiez de acesti bani
Perioada in care o persoana beneficiaza de indemnizatie crestere copil constituie vechime in munca.
Art. 18 alin. 7 OUG 148/2005
"Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta."
Alin. 7 al art. 18 a fost introdus prin Legea 7/2007.
Lorena_Teo a scris:

Adica acesti doi ani imi vor folosi cand voi ajunge la pensie. Ce documente imi vor trebui? Banuiesc ca decizia pe care am primit-o cum ca benificiez de acesti bani


Veti avea nevoie si de o adeverinta eliberata de catre A.J.P.S. in care se specifica perioada in cate ati fost in CIC:
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Conteaza absentele de la scoala la stabilirea indemnizatiei? floricioc floricioc Sunt eleva la postliceala la cursuri de zi anul 1 si am 19 ani. Pot beneficia de aceasta indemnizatie ? Si conteaza absentele de la scoala ? Ce fel de ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatie de cc daca sunt studenta? SimonaIo SimonaIo Buna ziua! Luna aceasta urmeaza sa nasc. Mentionez ca sunt studenta in anul I la zi, studii de master. Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - conditii, acte necesare Ramona1982 Ramona1982 cumnata mea are 25 de ani si naste in aceasta luna, ea este studenta in anu III la o facultatate privata acreditata, la zi si vrea sa stie daca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)