avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal in strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal in strainatate

Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa imi poata raspunde cineva. O ruda de-ale mele are un dosar pe rol in Italia ( pentru furt). Ar vrea sa se angajeze in Romania, dar nu stie daca in cazier este consemnat acest lucru. As vrea sa stiu daca se poate angala cu carte de munca in tara sau nu. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:36, 9 Mai 2010
Poate sa ceara un cazier judiciar pentru angajare si acolo poate vedea daca are sau nu mentiuni inscrise.
In ce priveste angajarea, depinde unde vrea sa se angajeze.
In cazier se mentioneaza hotararile definitive de condamnare precum si amenzile penale. Pana la finalizarea dosarului din Italia cazierul sau este curat si se poate angaja in Romania insa, exista pericolul ca el sa fie condamnat la pedeapsa inchisorii in tara respectiva si pe numele lui sa se emita un mandat european de arestare si mai mult decat atat, revenirea sa in tara se poate interpreta ca o incercare de sustragere de la raspunderea penala. Pentru mai multe informatii puteti lua legatura cu doamna Olimpia BORDEA, avocat abilitat in Italia, Tel. 00393298540955; avvbordea@yahoo.it ; adresa cabinet: via Granello 1/6 scala destra, cap 16121, Genova, Italia, sau prin avocatnet la catalogul consultantilor avocati Arad .
Aceasta situatie ,poate fi rezolvata,in cazul in care se solicita cazierul judiciar de persoana in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul judiciar Costel24565787 Costel24565787 Dacă am dosar penal pe rol pot sa scot cazierul judiciar (vezi toată discuția)
Amenda penala razvannell razvannell in cat timp trebuie platita amenda penala ?daca o platesc in iulie august ce se poate intampla?mi-a venit de plata 500 lei pt furt calificat. (vezi toată discuția)
Antecedente penale laurentiuu laurentiuu Pentru ocuparea unui post in spital (ex, medic), la dosarul pentru concurs apare si o declaratie pe proprie raspundere (sau cazier judiciar) din care sa ... (vezi toată discuția)