avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bolnav neasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bolnav neasigurat

buna ziua,am si eu o intrebare.sotia mea a suferit o criza din cauza depresiei,si am chemat salvarea de a duso la spital,problema este ca nici unu nu suntem asigurati si la spital mi-a zis ca nu poate sa o tina decat 3 zile,Intrebare:cat trebuie sa platesc asigurarea,suma exacta daca se poate,si pe cat timp ca sa beneficieze de asistenta medicala? va multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
alkat, utilizator
Cel mai recent răspuns: alkat , utilizator 12:35, 11 Mai 2010
1. Mergeti, cu cartea de identitate si carnetul de munca (daca aveti) la Casa de Asigurari de Sanatate si incheiati un contract de asigurare sociala.
2. Contributia lunara este de 10,7% din suma asigurata. Suma minima asigurata este de 600 lei.
va mai deranjez cu o intrebare:cat trebuie sa platesc mai exact ca sa beneficieze de spitalizare sau pe cate luni ?
1. Daca mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate o sa va spuna ei mai multe amanunte, referitoar si la cate luni se plateste.
2. La o suma asigurata de 600 lei se plateste o contributie lunara de 64,2 lei.
pentru cei interesati:480 RON,daca nu are carte de munca+copie de pe buletin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de sanatate valvalentina valvalentina As dori sa stiu daca in situatia in care nu mai am serviciu, imi pot plati singura contributia la fondul de sanatate public, pt a beneficia de medicul de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate ancanet ancanet In cazul in care imi inceteaza dreptul la indemnizatie de somaj pe data de 20.04.2010,iar programarea la investigatii medicale este pe data de 23.04.2010, cum ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate ion emil ion emil Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Sotia mea a terminat perioada de somaj,si doreste sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate din mana. In ultimii ... (vezi toată discuția)