avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... avarie masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

avarie masina

Buna ziua!
Am avut masina parcata langa un bloc si din cauza ploii torentiale si a vantului , s-a desprins o bucata de tencuiala si a cazut pe plafonul masinii.Casco full

Acum cei de la asigurare imi cer sa vin cu o adeverinta/declaratie de la asociatia de proprietari cum ca asa s-a intamplat. E normal?
Am nevoie de martori si daca da cati?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: florin.zamfirescu , utilizator 19:00, 11 Mai 2010
aveti nevoie de o declaratie care sa ateste cele relatate de dvs ca sa fie trecut in dispozitia de acordare despagubiri
am declaratiile de la 2 martori... trebuie mers cu ele la notar.>?
de ce trebuie de la asociatie? cei de acolo nici nu vor sa auda de asa ceva....
Nu este nevoie sa mergeti la notar.
Ulterior,asiguratorul se poate indrepta impotriva Asociatiei de Proprietari daca pot demonstra ca bucata de tencuiala s-a desprins din cauza neintretinerii cladirii.
Altfel,nu inteleg de ce nu sunt suficiente cele doua declaratii.

Din pacate se pare ca la societatile de asigurare e care pe care.... cu toate ca am platit timp de 4ani de zile casco (fara nici o intarziere sau paguba), cand se intampla un accident , incearca sa fure. Toti cei cu care am vorbit , au zis ca am facut foarte rau ca am spus adevarul. De doua zile de cand citesc pe forumuri despre relatiile asiguratorilor cu asiguratii am ajuns la concluzia ca e rau sa intri pe mana lor. Bine le fac cei care le trag tepe.
Am sa va tin la curent cu continuarea acestei povesti... Intre timp daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi va multumesc anticipat!!!
Era bine de mers la politie sa obtineti o autorizatie de reparatie. Acum cu declaratiile celor doi martori, mergeti la asigurator si deschideti dosar de dauna. Este problema asiguratorului de a cauta sa obtina banii de la asociatia de locatari. Daca nu va despagubeste sau va face probleme, anuntati-l pe asigurator ca veti reclama la CSA si apoi veti deschide actiune in instanta. Cam astea sunt caile de atac legale. E drept ca drumul nu e scurt dar asta este. Va urez succes si rabdare!

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma sfatuiti pe cine as putea trage la raspundere in cazul in care din tencuiala unui bloc ( de la et 7 sau 8 ) s-a desprins o bucata ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)