avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... avarie masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

avarie masina

Buna ziua!
Am avut masina parcata langa un bloc si din cauza ploii torentiale si a vantului , s-a desprins o bucata de tencuiala si a cazut pe plafonul masinii.Casco full

Acum cei de la asigurare imi cer sa vin cu o adeverinta/declaratie de la asociatia de proprietari cum ca asa s-a intamplat. E normal?
Am nevoie de martori si daca da cati?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: florin.zamfirescu , utilizator 19:00, 11 Mai 2010
Pai in primul rand, dupa eveniment am sunat asiguratorul sa intreb ce trebuie facut in situatia respectiva. Am fost informat sa vin a doua zi la ei cu masina... atat... nimic de martori, de poze , de asociatie , de politie... Dupa ce am plecat de acolo, am fost sfatuit de un prieten sa merg la politie . Politia nici nu ma bagat in seama, pe motiv ca ei nu se mai ocupa de accidente fara victime de la 1.1.2009 sau 2010, nu am inteles prea bine, si sa merg la asigurare. De aici cunoasteti.
REvin ...
Un principiu de baza al asigurarilor este ca sarcina dovedirii producerii evenimentului asigurat, revine exclusiv asiguratului, prin orice mijloc de proba acceptat de dreptul roman.Este in interesul acestuia sa prezinte inscrisuri, in primul rand de la autoritati abilitate sa constate/confirme evenimentul (politie,pompieri, asociatii de locatari, centre zonale meteo,etc.), fiind probe de prim rang privind credibilitatea, continuand cu declaratii de martori ,probe foto/video etc.
Invitati inspectorul de daune sa mearga la locul evenimentului, eventual impreuna cu martorii, care oricum trebuie sa semneze declaratiile in prezenta acestuia.
Este incorect sa acuzati de furt, o atitudine suspicioasa , adoptata tocmai pentru a evita tzepele la care faceti aluzie.
Am reusit sa iau o hartie de la asociatie prin care sa dovedesc ce s-a intamplat.
Acum am mai aflat ceva : NICIODATA dar NICIODATA daca aveti vreo paguba si aveti casco (valabil la accidente cand masina e parcata sau nu puteti dovedi cu acte de la o persoana juridica ) sa nu spune=ti ce s=a intamplat. Luati pe NU STIU (asa am gasit-o in parcare) in brate si scapa=ti fara drumuri si nervi, ca nu au ce sa faca.
"Nici o fapta buna nu scapa nepedepsita!" Chiar merita ce li se intampla soc de asigurari. Feriti-va de generali asig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma sfatuiti pe cine as putea trage la raspundere in cazul in care din tencuiala unui bloc ( de la et 7 sau 8 ) s-a desprins o bucata ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)