avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Norma de venit - conditii de impunere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Norma de venit - conditii de impunere

Am gasit urmatorul paragraf din codul fiscal: Art. 49

Legea 571(actualizata)/Art. 49 - Norma metodologica - Art.49
49. Contribuabilii care în cursul anului fiscal nu mai îndeplinesc condiţiile de impunere pe bază de normă de venit vor fi impuşi în sistem real de la data respectivă, venitul net anual urmând să fie determinat prin însumarea fracţiunii din norma de venit aferentă perioadei de impunere pe bază de normă de venit cu venitul net rezultat din evidenţa contabilă.

Care sunt exact conditiile de impunere pe baza de venit?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:55, 11 Mai 2010
Fara a avea pretentia ca voi epuiza raspunsurile posibile, ma gandesc ca una din conditiile de impunere la norma de venit este ca persoana impozabila sa nu aiba salariati .
Apoi, ar mai fi ca activitatea pe care o desfasoara sa fie cuprinsa in nomenclatorul de activitati pentru care directiile generale de finante publice elaboreaza normele de impunere .
Ar mai fi o conditie , dar nu generala, ci specifica : de exemplu , pentru activitatea de taximetrie de bunuri si persoane , care se impune , de regula pe norma de venit , si se mai desfasoara alaturi de aceste activitati si o alta activitate independenta , atunci impunerea se va realiza in sistem real.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala cu norma de venit alexaro alexaro O Intreprindere Individuala care desfasoara o activitate cuprinsa in Nomenclatorul activităţilor independente, care nu are salariati, poate opta pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa tvr tvr Am un PFA si am fost inregistrat la norma de venit. Activitatea pe care o desfasor este sezoniera. Cum a si putea reduce sumele pe care le am de plata ... (vezi toată discuția)