avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru familia monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru familia monoparentala

Buna ziua,

Am un baiat student anul V la medicina loc cu taxa .Primeste pensia de urmas in cuantum de 350 ron.Venitul meu net era in luna martie de 340 ron pentru ca lucrez cu 1/norma.....Pot primi ajutor de la stat in cursul anului pentru a-mi putea intretine baiatul la facultate?
Bursa sociala nu primeste pentru ca nu sunt fonduri......
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 15:14, 12 Mai 2010
Alocaţia de susţinere pentru familii monoparentale
Alocaţia de susţinere pentru familii monoparentale se acordă familiilor formate din persoană singură şi copii în vârsta de până la 18 ani aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta.
Persoana singură poate fi o persoană aflată în una din urmatoarele situaţii:

necasatorită;
vaduva;
divortata;
al carei sot/sotie este arestata preventiv pe o perioada mai mare de 30 zile si executa o pedeapsa privativa de libertate;
a fost numit tutore sau i s-a încredintat sau dat în plasament unul sau mai multi copii.

Pentru familiile beneficiare de ajutor social in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cuantumul alocatiei familiale complementare se majoreaza cu 25%. Plata drepturilor se face de către DMSSF în baza deciziei emise de către directorul executiv al acesteia.

Condiţii de acordare
Salariul minim net pe economie ce se ia în calcul la stabilirea limitei de venituri până la care de acordă alocaţia familială complementară sau, după caz, alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, este de 423 de lei (conf. Legea 236/2008).

Beneficiarii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie se situează între 184 lei şi 423 lei, au obligaţia de a completa cererea-tip de acordare (conform modelului prevăzut de Normele metodologice de aplicare a OUG 105/2003, aprobate prin HG 1539/2003) şi de a o înregistra la primăria de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de la stat pentru familii monoparentale florin_io florin_io Care sunt drepturile unei astfel de familii, unde sotul a murit. Au ramas sotia si 2 copii(de 5 si 1 an). Durata casniciei a fost sub 10 ani. (vezi toată discuția)
Venit pentru parinte unic aadriana aadriana Stiu ca exista un venit, un ajutor pentru parintii singuri.Nu stiu exact in ce consta si cui trebuie sa ma adresez.Mentionez ca sotul meu a decedat si am doi ... (vezi toată discuția)
Familie monoparentala dada1 dada1 Am o fetita a carui tata a refuzat sa o recunoasca, iar eu nu l-am dat in judecata pt paternitate. Tot aud de alocatii pentru familiile monoparentale, de ... (vezi toată discuția)