avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... calcul impozit pe venit PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

calcul impozit pe venit PFA

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie la un pfa , sau mai nou intrep individuala: trebuie sa calculez impozitul pt 2009 in functie de stocul de marfa de la 31.12.2009.
De la admin mi s-a spus ca imi trebuie o anumita fomrula , pe care nu o stiu , si ca trebuie sa determin adaosul comercial pt anul 2009 si pt anul 2008 mai intai .

Eu mi-am calculat urmatoarele sume :

-stoc marfa 2009
-stoc marfa 2008
-total incasari 2009( total Z-uri )
-total niruri cu adaos 2009
-cheltuiala cu marfa 2009
-alte cheltuieli ( electricitate, gunoi, etc )

Cum trebuie sa procedez mai departe ?
Multumesc .


Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 14:31, 13 Mai 2010
nu sunteti primul caz in care cei de la finante dau un asemenea raspuns, si eu urmez sa ma confrunt cu acest aspect, insa merg pe litera de lege din OMFP 1040/2004 art 52.
Chiar pe acest forum am mai intrebat si am primit raspunsul pe care il anticipasem, desii sunt si postari in care foarte multi spun ca li s-au aplicat procedura de care vorbiti, specifica pentru contabilitatea in partida dubla ( srl ), acolo unde variatia stocurilor are o alta abordare.
Formula de calcul in cazul PFA este strict precizata in 1040 la art 52
Sunt binevenite si alte opinii !
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul net in cazul intreprinderii individuale mihaela71 mihaela71 Am gresit titlul subiectului.Am vrut sa spun venitul net pt care se aplica cota de impozit. Cum se calculeaza venitul net pt anul incheiat in cazul unui II cu ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul impozit pfa ? mayer mayer Pentru situatia expusa mai jos, va rog daca se poate, cateva explicatii, …etc desi am mai citit si pe alte forumuri, si nu numai…. Problema o ... (vezi toată discuția)
Adaug stocul la baza de impozitare? ismi3ismi ismi3ismi Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe ... (vezi toată discuția)