avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala

In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi
" actori"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile si amenintarile unui individ(ulterior sa dovedit a fi un politist la o " mica distractie") impotriva mea s-a dispus inceperea urmaririi penale ca Invinuit in cauza privind 'tentativa de omor calificat"art.20 rap.la art.174-175 C.pen.In timpul altercatiei individul in cauza a fost lovit de mai multi camarazi ai prietenului meu cu obiecte contondente(bata,par),[am dat si eu] in urma carora a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 50-55 zile de ingrijiri medicale.Fapta s-a petrecut ziua ,in fata unei terase in aer liber. Inrebare mea este ; de ce nu sunt incadrat la Vatamare corporala? Mentiune ,fapta s-a petrecut in 2007;politistul nu are sechele,munceste cu spor;cere daune de zeci de mii de euro pentru bratul rupt. Asta e !E criza! V a multumesc anticipat .
Depinde ce scrie in expertiza IML.
De acolo porneste incadrarea juridica.
Este greu sa ne pronuntam pe o situatie care se refera doar la numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate unei parti vatamate,fara a avea posibilitatea sa cunoastem tot continutul constatarilor medico-legale.
Pana acum este vorba despre o incaierare(rix) un grup depersoane au lovit o alta persoana.
Trebuieste vazut unde a fost lovita partea vatamata si diagnosticele sale,trebuiesc vazute probele administrate pana acum,daca acestea au fost corect interpretate pentru a se ajunge la incadrarea despre care vorbiti.
Parerea mea este desi daca ne raportam la nr. de zile ingrijiri medicale fapta constituie vatamare corporala, daca victima a fost lovita in zone vitale ( de exemplu in cap) cu obiecte care erau apre sa-i produca leziuni mortale si ca atare sa-i puna viata in pericol, se ia in calcul acest aspect si nu nr. de zile de ingrijiri.deci prin natura ei fapta este una cu un pericol social sporit.
Ia ganditi-va...loviturile cu parul si cu bata in cap...producerea unui hematom..a unor leziuni care chiar vdaca nu l-ar fi ucis i-ar fi putut provoca vreo infirmitate pe viata...caz in care nu stiu daca va imaginati cat ati fi avut de plata...
Va multuesc pentru mesaj.....;din actele medico-legale, leziunle au avut caracter de autoaparare scrie procurorul in ..rezolutie.Concret d-l batut a avut bratul drept fracturati.in rest e un motociclist INRAIT De fapt de la comportamentul lui de byker a pornit "sfada",cand ,s-a manifestat agresiv cu motocicleta in trafic ,fortandu-mi prietenul sa intre pe contasens si in decor.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Depinde ce scrie in expertiza IML.
De acolo porneste incadrarea juridica.


bravo
iml-ul stabileste ....desigur, coroborat cu alte probe..
iml -daca i-a fost viata in pericol iar alte probe daca e intentie pt tentativa...:D
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ContSters141118, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum ati motiva in favoarea victimei? 1993z 1993z Victima, a intrat pe reteua de socializare facebook, unde a adaugat in lista o fata. Insa pe contul respectivei persoane statea mai mult online prietenul ... (vezi toată discuția)
Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica sorana_g sorana_g buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire ... (vezi toată discuția)