avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare incadrare juridica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare incadrare juridica

buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire al faptei, intentia urmarita, vatamarea produsa victimei ). Mentionez ca in certif. de expertiza medico-legala se prevad 45 zile si ca nu s-a pus in pericol viata victimei .Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: sorana_g , utilizator 07:20, 18 Ianuarie 2014
Depinde si de locul unde a lovit, de ceea ce a impiedicat producerea rezultatului, etc.

Adica daca a dat cu cutitul in zona abdomenului dar victima a pus mana si cutitul a intrat mai putin decat daca nu ar fi pus victima mana sa se apere...

Trebuie stiut ce probe se afla la dosar si in functie de acestea se formuleaza apararea.
Nu se poate in mod generic...
Daca discutam sub aspectul laturii subiective, la vătămare corporală se acţionează cu intenţia generală de vătămare, în timp ce în cazul tentativei la infracţiunea de omor se acţionează cu intenţia de ucidere.
Astfel, la tentativa infracţiunii de omor, actele de punere în executare, întrerupte sau care nu şi-au produs efectul, trebuie să releve prin natura lor şi împrejurările în care au fost comise, că faptuitorul a avut intenţia de a ucide, iar nu intenţia generală de a vătăma.
Da, dar totul se raporteaza la probele de la dosar.
Intentia se analizeaza in raport de zona corpului lovita ( si cu ce obiect ) sau de faptul ca a fost pusa in primejdie viata victimei in cazul in care il loveste tare si de mai multe ori intr-o zona vitala cu pumnii si picioarele, ceea ce in speta nu pare ca ar fi vorba conform relatarii userului.
Este clar ca nu avem cum sa facem o analiza pe caz, fara studiu dosar, doar raportat la informatiile furnizate, discutam doar generalitati.
este vorba de vatamare corporala prin incendiere a apartamentului victimei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cu pierdere de organ viky34 viky34 buna dimineata, In crtificatul medico-legal,este mentionat,ca viata victimei a fost pusa in pericol,fiind incadrat penal la tentativa de omor.Partile ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)