avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinerea pentru un spatiu comercial
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinerea pentru un spatiu comercial

Buna ziua,
Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc cu acces separat de intrarea in bloc unde isi desfasoara activitatea un magazin alimentar. Spatiul comercial este debransat de la reteaua de apa calda si incalzire, nu folosesc spatiile comune, nu folosesc lift, nu beneficiez de curatenie, etc. Beneficiez din reteau blocului doar de apa rece care este contorizata prin contoar pasant. As dori sa stiu daca trebuie sa platesc intretinere catre asociatia de propietari si daca da, din ce s-ar compune aceasta ?
Sunt unele diferente de tratament daca acel spatiu comercial este asa din constructie sau a fost transformat dintr-un apartament.
Oricum trebuie sa platiti la asociatie apa si canalizare conform indexului lunar si eventualele diferente de apa pe bransamentul respectiv in aceeasi proportie ca toti proprietarii. Apoi trebuie sa platiti cota parte din cheltuielile salariale (presedinte, administrator, casier, contabil, cemzor, instalator...) mai putin femeia de seviciu de pe casa scarii daca nu aveti acces pe casa scarii. Trebuie sa contribuiti la reparatiile subsolului, terasei, instalatiilor comune de alimentare si evacuar. Nu contribuiti la intretinerea si reparatia liftului (repet daca acel spatiu nu a fost apartament). Pentru a va spune mai concret ce trebuie sa platiti ar trebui sa stim ce cheltuieli se mai fac in asociatia dv, pentru ca mai difera de la bloc la bloc.
Toate acestea le puteti stabili cu presedintele asociatiei printr-o conventie anuala conform legii 230/2007 si normelor de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial - repartizarea cheltuielilor la asociatia de proprietari stela79 stela79 Buna ziua, daca detin spatiu comercial la parterul unui bloc de locatari, am intrare total separata de intrarea locatarilor, beneficiez doar de apa potabila ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial la parterul blocului sarah sarah am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale de la parterul blocurilor caragiu caragiu Doresc sa aflu la ce cheltuieli din cadrul asociatiei de proprietari sunt obligati sa participe detinatorii de spatii comerciale de la parterul ... (vezi toată discuția)