avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încadrarea conform prevederilor art.4 (d) ºi art. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încadrarea conform prevederilor art.4 (d) ºi art. II din Legea nr.387/2009


Sunt cadru didactic, educatoare-educator la o şcoală specială, iar momentan sunt încadrată institutor I.
Sunt absolventă a Colegiului Universitar, Specializarea Institutor, Universitatea de Nord Baia Mare, cu durata studiilor de 3 ani şi a Ciclului I - studii universitare de licenţă (sistem Bologna) - Facultatea de Psihologie din Bucureşti, specializarea Psihologie, din cadrul Universităţii Spiru Haret.
Doresc să mă lămuriţi de ce nu pot fi încadrătă profesor.


Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 11:06, 26 Mai 2010
Probabil pt ca nu ati absolvit liceul pedagogic.
Aştept răspuns de la un avocat...nu de la cei care nu au competenţa juridică necesară.
Raspunsul meu era chiar pertinent, dar daca doriti raspunsuri doar de la avocati, atunci puteti astepta mult si bine, deoarece chiar nu cred ca o sa fuga multi sa citeasca legislatia specifica invatamantului pentru a va putea satisface pe dv.
PS. Imi cer mii de scuze ca am incercat sa va ajut!
Art. II, pct.11, alin. (7), lit. c) si d) :

c) pentru functia de institutor — absolvirea cu examen de diploma a colegiului universitar pedagogic, a liceului pedagogic sau a unei scoli echivalente, urmata de absolvirea cu diploma a unei institutii de invatamant superior de lunga durata sau de scurta durata ori de absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta ori absolvirea cu diploma de licenta sau de absolvire, urmata de un curs specific in domeniul psihopedagogic si metodic; prevederile prezentei litere nu se aplica absolventilor de Pedagogia Invatamantului Prescolar si Primar, care beneficiaza de aplicarea prevederilor alin. (1) lit. d);

d) pentru functia de profesor pentru invatamantul prescolar si profesor pentru invatamantul primar — absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Aplicarea corecta a unei legi in invatamant... criss23 criss23 buna seara! am terminat liceul pedagogic in 1994, iar in 2008 mi-am luat licenta in filologie ( specializarea romana-engleza), ciclul I bologna, prima promotie ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)